През нощта ще бъде предимно ясно със слаб североизточен вятър.

...
През нощта ще бъде предимно ясно със слаб североизточен вятър.
Коментари Харесай

България в плен на голям мор във вторник, а в петък бури удрят...

През нощта ще бъде най-вече ясно със слаб североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 14° и 19°, в София 12°-13°.

Това заяви Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеворология и хидрология (НИМХ).

Във вторник ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София към 28°. Атмосферното налягане денем едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра – към 14°.

И в сряда ще бъде най-вече слънчево. Привечер над Западна България облачността, висока и междинна, ще се усили. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до сдържан, от изток-североизток.

В четвъртък от запад-югозапад облачността ще продължи да се усилва, ще остане най-вече висока и междинна, по-плътна над планините в Югозападна България, където е допустимо да превали.

Вятърът ще отслабне, тук-там краткотрайно и ще стихне. Температурите ще останат без основна смяна.

В петък, с прекосяването на леден атмосферен фронт, от запад на изток ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и тук-там, основно в Западна и Централна България ще превали, в обособени региони и ще прегърми.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-североизток, ще се усили и ще нахлува студен въздух.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР