През нощта с дронове е атакуваха Черкаска област, южно от

...
През нощта с дронове е атакуваха Черкаска област, южно от
Коментари Харесай

Дронове удариха склад за зърно в Централна Украйна

През нощта с дронове е нападнаха Черкаска област, южно от Киев , като е изумено инфраструктурно оборудване. За удара удостоверява регионалният началник на военната администрация Игор Табурец.

Ударът е нанесен в Уман , като задачата са били хранилища за зърно. Възникнали са огромни пожари, по данни на спешните служби на повърхност повече от 3000 кв.м.

По време на днешната нощна въздушна офанзива съветските нашественици интензивно използваха тактиката на цели-примамки за изтощение и търсене на пропуски в украинската система за противовъздушна защита, сподели и Сергей Братчук , представител на украинската доброволческа войска " Юг ". Информацията се удостоверява и от утринната сводка на Генералния щаб на Украйна.

Тази нощ ударите по Украйна от съветската войска са били още веднъж комбинирани - с дронове и ракети . Безпилотни летателни апарати са били пуснати и по Одеска и Николаевска област, има информация и за гърмежи. Последствията от ударите там към момента не се оповестяват. Общо 40 дрона са били пуснати по южните области на Украйна . Унищожени са 30 шахеди в границите на Одеска, Николаевска и Виницка област . За придвижването на ракетите и възможните попадения от тях не се оповестява нищо.

През нощта организация ТАСС заяви за мощен гърмеж в Деснянския регион на Киев , както и за пожар. Въздушна паника над украинската столица не бе оповестяване. Руската държавна организация оповестява е за серия от гърмежи в Запорожие, в частите, които са под контрола на украинските управляващи. Преди това в Запорожие бе оповестена въздушна паника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР