През нощта руските сили отново атакуваха територията на Украйна с

...
През нощта руските сили отново атакуваха територията на Украйна с
Коментари Харесай

Нощна атака с дронове срещу Украйна, свалени са седем Shahed-131/136

През нощта съветските сили още веднъж нападнаха територията на Украйна с ударни безпилотни летателни апарати Shahed-131/136. Командването на уркаинските Военновъздушни сили заяви за придвижване на дроове в Днепропетровска, Кировоградска и Черкаска област, оповестяват РБК-Украйна и " Фокус ".

При отразяване на следващата съветска въздушна офанзива дежурните екипи за Противовъздушна отбрана са унищожили седем от общо осем изстреляни дронове, оповестиха от командването на Военновъздушни сили в канала си в Telegram.

" В нощта на 28 декември 2023 година съветските окупатори нападнаха с осем БпЛА вид Shahed-131/136 от Приморско-Ахтарския регион на Руската федерация ", се споделя в известието.

Други детайлности, в това число за последствията от ударите, не се привеждат към сегашния миг.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са напреднали западно от Горловка. Продължават позиционните боеве североизточно и югоизточно от Купянск в региона на Синковка, Петропавловка и Ивановка. Украинските войски не престават да държат позиции и край Кринки, се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестява РБК-Украйна.

Анализаторите на ISW откриват, че съветските войски са напреднали североизточно от Бахмут и са траяли окопната война с украинските сили. Геолокационни фрагменти, оповестени на 27 декември, демонстрират, че съветските войски са напреднали по-близо до източния завършек на Спорное (североизточно от Бахмут).

На 27 декември съветските войски са настъплили в региона на Бахмут и са траяли позиционните борби с ВСУ.

Руски и украински източници рапортуват, че позиционните боеве са се водили северозападно от Бахмут в региона на Богдановка, западно от Бахмут в региона на Ивановское и по посока на Часов Яр, и югозападно от Бахмут в региона на Клещеевка и Андреевка.

В последните дни украинските войски са настъпили западно от Горловка и на 27 декември са траяли позиционните боеве с руснаците. Видео, оповестено на 26 декември, демонстрира, че ВСУ са напреднали още повече в терикона западно от Горловка.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР