През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. От

...
През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. От
Коментари Харесай

Студен фронт минава над страната в неделя, на места ще вали сняг

През нощта през страната ще премине леден атмосферен фронт. От запад ще стартират превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, и с него ще нахлува леден въздух. Със захлаждането дъждът по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието ще премине в сняг. На места там ще се образува и тънка снежна завивка.

Сутринта преваляванията в множеството места ще спрат, най-късно в източните региони. През деня запад-северозападният вятър ще се усили, облачността от запад ще намалее в по-голямата част от страната до слънчево време. Температурите към 14.00 часа ще са сред 2 и 7 градуса, и ще продължат да се намаляват, предава Българска телеграфна агенция.

Над Черноморието тук-там в утринните часове ще превалява дъжд. Около обяд преваляванията ще спрат, а по-късно и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан и мощен западен вятър, който по здрач ще отслабне. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, само че вечерта ще се успокои. Температурите ще се намаляват, като към 14.00 часа ще са сред 4 и 8 градуса.

След нощните превалявания, още сутринта облачността над планините ще се раздра до най-вече слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа мощен запад-северозападен вятър. Ще е студено, с оптималната температура на височина 1200 метра - към 0 градуса, на 2000 метра - към минус 7 градуса.

Атмосферното налягане ще се покачва и в края на деня към този момент ще е към междинното за декември.

В понеделник - 11 декември, и във вторник - 12 декември, ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб, в Източна България до сдържан от югозапад. Температурите ще се покачат бързо и във вторник оптималните температури ще са сред 10 и 15 градуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР