През нощта облачността от запад отново ще се увеличи и

...
През нощта облачността от запад отново ще се увеличи и
Коментари Харесай

Дъжд, сняг... Новата седмица ще ни покаже капризите на времето Максималните температури утре ще са до 8 градуса

През нощта облачността от запад още веднъж ще се усили и до сутринта в западните региони ще стартира да превалява дъжд и влажен сняг. На места в Източна България ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п, представена от " Фокус ".

През деня ще се появи сдържан, в следобедните часове и краткотрайно мощен северозападен вятър и с него ще нахлува леден въздух. До вечерта преваляванията ще обзет по-голямата част от страната, ще са най-вече слаби от дъжд, в планинските региони – от влажен сняг. По-обилни превалявания са вероятни в югоизточните региони.

Максималните температури ще са сред 3° и 8°. Атмосферното налягане ще е доста по-ниско от междинното за декември, в следобедните часове ще стартира да се покачва.

Над Черноморието ще е най-вече облачно и основно по южното крайбрежие ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който през нощта против вторник ще се усили. Максимална температури на въздуха 5-8°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще доминира облачно време с валежи от сняг. Ще е прохладно, със мощен север-северозападен вятър и температурите ще са намаляват. Към 14 ч. на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.

Във вторник и сряда ще е без основни превалявания, единствено тук-там, основно в Североизточна България и планините ще превали слаб сняг. Над западната половина от страната ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад.

През нощта против четвъртък вятърът сензитивно ще отслабне и ще се ориентира от югоизток, а денем в четвъртък в Източна България и ще се усили. От югозапад ще стартират нови превалявания, най-вече от сняг, на изток краткотрайно ще има и дъжд.

Валежите бързо ще обзет страната, тук-там за малко ще са интензивни, само че още през нощта против петък ще спрат.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР