През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи

...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През нощта над Западна България облачността още веднъж ще се усили и на обособени места, основно след среднощ, ще има слаби превалявания от дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

В Източна България ще доминира ясно време и ще бъде без превалявания. Ще духа сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София – към 8°.

Атмосферното налягане ще стартира да се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Утре до обед преваляванията в западните региони ще спрат, а облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево време. 

Над Централна и Източна България облачността ще се усили и ще е забележителна, към и следобяд – купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан, в Източна България – мощен юг-югозападен вятър, който следобяд ще отслабва и в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад. 

Дневните температури ще продължат да се покачват и оптималните ще бъдат сред 20° и 25°, по-ниски още веднъж ще останат по Черноморието, в София – към 20°.

По Черноморието предиобед ще доминира слънчево време. Около и следобяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания от дъжд, на доста места съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който следобяд ще отслабва и по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 15° по северното крайбрежие до 19°-20° по южното. Температурата на морската вода ще бъде 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР