През нощта над Северна България облачността бързо ще намалее до

...
През нощта над Северна България облачността бързо ще намалее до
Коментари Харесай

Ето какво време прогнозират синоптиците през следващите дни

През нощта над Северна България облачността бързо ще намалее до най-вече ясно. Над Южна към момента ще е забележителна и там ще има превалявания от дъжд, които до сутринта ще спрат и облачността ще се раздира, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Минималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред 4° и 9°, в София към 4°. Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.
Утре ще е най-вече слънчево. Ще продължи да духа сдържан вятър от запад-северозапад, само че след обяд последователно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат сред 11° и 16°, в София към 11°.
По Черноморието ще е доминира слънчево време. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, само че след обяд ще отслабва. Максимални температури: 15°-16°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините преди обяд облачността ще е забележителна и на обособени места към момента ще превалява слаб сняг, само че преваляванията бързо ще спрат. Около обяд облачността ще се раздра до най-вече слънчево. Ще духа мощен северозападен вятър, който последователно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 метра - към 0°.
В петък сутринта ще е съвсем безшумно, с минимални температури сред 0° и 5°, тук-там в низините видимостта ще е понижена. От запад облачността ще се усилва, а по-късно след обяд ще стартират превалявания. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, към вечерта в източната половина от страната ще се усили. През нощта против събота преваляванията ще обзет цялата страна, тук-там в югоизточната половина от страната ще са обилни. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а с него ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намаляват. В събота ще бъде прохладно и най-вече облачно. На места, основно в Източна България и планините, към момента ще има и превалявания, само че към този момент слаби. Температурите ще са съвсем без дневен ход.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР