През нощта над по-голямата част от страната вече ще бъде

...
През нощта над по-голямата част от страната вече ще бъде
Коментари Харесай

Валежите спират още тази нощ, в понеделник отново слънце

През нощта над по-голямата част от страната към този момент ще бъде без превалявания. Само над източните и най-много над североизточните региони ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, които до сутринта ще спрат.
 
В понеделник времето ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над североизточните региони. Почти без дъжд. Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България сдържан до мощен северен вятър. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 26 и 31 градуса, в София - към 25 градуса.
 
Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще стане по-високо от междинното за август.
 
 Национален институт по метеорология и хидрология п

В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа сдържан до мощен северен, а по най-високите елементи на Рила и Пирин североизточен вятър. По-късно денем вятърът над масивите от Западна България ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 м ще е 22 градуса, на 2000 м - към 14 градуса.
 
Над Черноморието ще има променлива облачност. Жълт код е разгласен за крайбрежните региони. След среднощ се чака увеличаване напразно от северозапад до 12-17 м/сек и пориви до 20 м/сек.
 
По северното крайбрежие преди обяд не е изключено да превали. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са до 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg По тематиката Температурите в неделя падат, ще бъде облачно и с валежи
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР