През нощта на 26 ноември лошото време в Италия ескалира

...
През нощта на 26 ноември лошото време в Италия ескалира
Коментари Харесай

Наводнение и свлачища в Италия! Има загинали и хора в неизвестност ВИДЕО

През нощта на 26 ноември неприятното време в Италия ескалира до изключителни размери: материални вреди, наводнения и свлачища удариха остров Иския и най-много региона на спа комплексав град Касамичиола. Още през вчерашния ден общините Иския Порти, Форио и Лакон Амено, както и комисарят на префектура Касамичиола, оповестиха затваряне на учебните заведения.

Осем души починаха под свлачище на италианския остров Иския.

Четирима души, в това число бебе, се водят за изчезнали след солидно свлачище в Казамичола. По първична информация под свлачището е затрупана жилищна постройка, в която е имало тричленно семейство и 25-годишна жена.

В региона на Форио са регистрирани 109 мм дъжд (или към 110 л/кв.м.) от среднощ на 26 ноември до момента, а на връх Епомео са регистрирани 83 мм (83 л./кв.м.)

Гледката в изумените региони е трагична - с наводнени и покрити с тиня къщи и коли, пометени от водата. Жителите се пробват да се спасят на горните етажи на къщите си. Хиляди позвънявания са регистрирани до полицията и пожарната. Според актуалната информация наводнението е провокирало обилни опустошения и вреди.



Има сведения за гражданин, понесен в калта от свлачищата, който е открит в безпомощно положение от карабиниерите.

Около 5 сутринта термите на спа-комплекса Касамичиола са пометени от свлачище, което стига чак до крайбрежния площад Анна де Феличе, завличайки няколко паркирани коли в морето. Свлачището изцяло завладява горната част на термите Касамичиола. Твърди се, че то е почнало от скатовете на близкия връх Епомео. Кал и парчета, влачени от стихията, унищожават съвсем изцяло паркинг. Множество пътища в региона са изцяло непроходими, а цели градове са откъснати от света, написа meteobalkans.





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР