През ноември миналата година при мащабна полицейска акция, проведена в

...
През ноември миналата година при мащабна полицейска акция, проведена в
Коментари Харесай

Международна схема за кокаин с участието на българи: Каква е ролята им?


През ноември предходната година при огромна полицейска акция, извършена в няколко страни, са арестувани 49 души. Сред тях и двама българи. Според проверяващите всички те са взели участие в интернационален канал за трафик на дрога.

През ноември 2022 година редом в няколко страни се организира полицейска интервенция. Целта на униформените е по едно и също време и изненадващо да задържат мъжете, за които имат съмнения, че са част от проведена незаконна група, занимаваща се с кокаин.

„ Знаем за съществуването на тази група от 2018 година Има присъединяване и на българи в нея. Не единствено са арестувани в този момент в тази интервенция, има присъединяване и в други интервенции със същите характерности. Става дума за арестувания в Малага “, споделя Луми Вакеро от Централното оперативно звено на Гражданската армия в Испания.

Снимка: bTV


Точно тъй като има обвинени българи, в следствието взе участие и българската полиция.

„ Нашето взаимно следствие стартира при започване на предходната година. Стартирахме със взаимни мероприятия, започнахме с продан на информация, координирахме общи дейности “, изясни комисар Христо Донов, шеф отдел „ Наркотици “ в ГДБОП.

Снимка: bTV


„ Трябваше да разберем и да идентифицираме кои са хората, които дават отговор за закупуването. Кои са тези, които го приготвят дрогата още от мястото на тръгването ѝ – нормално Южна Америка и затова кои са хората, които тук в Европа дават отговор за дистрибуцията ѝ “, изясни от своя страна Луми Вакеро.

Така - при започване на ноември, на испанска земя са и българските служители на реда от ГДБОП, с цел да вземат участие в арестите на сънародниците ни.


Още за българската диря и схемата гледайте във кино лентата на Владислава Тричкова след централните емисия вести в събота .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР