През ноември бяха открити симптоми на нов, различен вариант на

...
През ноември бяха открити симптоми на нов, различен вариант на
Коментари Харесай

Специално: Откривателката на варианта Омикрон пред БНТ

През ноември бяха открити признаци на нов, друг вид на ковид.

Какви са признаците на варианта и какви са разликите с Делта? Кои хора визира най-вече Омикрон, оправи ли се Южна Африка с вълната и какво в България може да научим от опита на страната в битката с разновидността – това разяснява в особено изявление за предаването по Българска национална телевизия Анджелик Кутзи, откривателката на Омикрон.

Изглежда, че излизаме от вълната. Заразените през вчерашния ден бяха към 2000, тъй че несъмнено отстъпва. Имаме и доста ниска смъртност - дневно към 100 случая, а от време на време и по-малко, споделя доктор Кутзи.

По думите й, клиничните признаци са доста по-леки, инфектираните с Омикрон пациенти нямат потребност от лекуване с кислороден уред. Ако сте имунизирани, даже да имате хронични болести или сте с наднормено тегло, евентуално ще преминете доста по-леко, в случай че сте инфектирани с Омикрон, добави тя.

При неимунизираните доста по-често се постанова интензивно лекуване в болница.

Типичните признаци на Омикрон са горещи или студени талази, главоболие, болки в гърба или гърдите, възприятие на отмалялост и безсилие, леко раздразнение в гърлото или кашлица.

Вирусът може да стане ендемичен, с по-леко признаци, само че това не значи, че няма да има хора, които да го изкарат тежко, уточни доктор Кутзи.

Какво предлага тя като ограничения за популацията у нас - вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР