През настоящия ловен сезон рискът от инциденти е много по-висок

...
През настоящия ловен сезон рискът от инциденти е много по-висок
Коментари Харесай

Кметът на община Болярово: Засиленият миграционен натиск през ловния сезон крие риск от инциденти


През сегашния ловджийски сезон рискът от произшествия е доста по-висок поради засиления миграционен напън в региона. Това заяви кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов, който е и ръководител на Ловно-рибарското съдружие „ Странджа “, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 683
По думите му, възможното наличие на мигранти към българо-турската граница по време на ловните излети е мощно притеснително, защото в региона има над 600 ловци. „ Имаме 14 ловни дружинки единствено в нашето съдружие, в което членуват близо 500 ловци. Имаме и частно съдружие – Болярово, Денница и Камен връх, в което има още 140 “, сподели Христов.

За заплахата са сигнализирани ръководителите на ловните дружинки и виновните институции – Гранична полиция и Службата за надзор на общоопасните средства към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ямбол. Кметовете и наместниците на селата в цялата крайгранична община също са инструктирани при забелязване на мигранти навреме да подават сигнали на тел. 112.

До 23 октомври в общините Елхово и Болярово в област Ямбол е в действие бедствено състояние. То беше оповестено поради засиления миграционен напън и свързаната с него нужда от незабавни поправки на горските пътища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР