През миналия мандат - от 2007 г. до 2011 г.

...
През миналия мандат - от 2007 г. до 2011 г.
Коментари Харесай

Строи се нова детска градина в Асеновград

" През предишния мандат - от 2007 година до 2011 година - когато бях кмет на Асеновград за първи път, направихме първа копка на нова детска градина в квартал " Запад ". Сега, по този начин се случи, че започваме градеж в квартал " Баделема ". С тези думи кметът на общината лекар Христо Грудев стартира коментар по тематиката за построяването на нова детска градина.
 
Той добави: " Получихме финансиране през 2020 година от Министерството на образованието и науката (МОН) - към 3 000 000 лв. и стартирахме социална поръчка за избор на реализатор. Неприятното е, че до момента в който текат тези процедури, както и по отношение на интернационалната политическа конюнктура и инфлационните процеси, сумите на много строителни обекти се оказват незадоволителни от авансово заложените. Една законова процедура по публичните поръчки протича за интервал от минимум година, в случай че няма обжалване. И през този период  от време цените се трансформират. Ще търсим метод за дофинансиране, с цел да бъде осъществен планът. Независимо от всичко, ще се оправим и считам, че нещата ще се случат по най-хубавия метод ", увери Грудев.
 
Новата детска градина ще може да приема 128 деца в шест групи. Малчуганите ще се отглеждат в модерна нова постройка. Ще има кухненски блок, физкултурен салон, закрит басейн, дворно пространство със съответните детски площадки, ограда и напълно ново обзавеждане и съоръжение - кухненско, спално, на пространства, свързани с възпитанието и образованието на децата, на детски кътове за игра, на дворно пространство, училищен пространства и други.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР