През миналата седмица стана ясно, че заради просрочени задължения електричеството

...
През миналата седмица стана ясно, че заради просрочени задължения електричеството
Коментари Харесай

Персоналът на Белодробната болница във Варна не е получавал заплати повече от 10 месеца

През предходната седмица стана ясно, че поради просрочени отговорности електричеството в белодробната болница във Варна ще бъде спряно, предава

Финансовото състояние на лечебното заведение е сериозно. Крайната мярка с прекратяване на електрозахранването е планувана за 21 ноември. На този декор личният състав не е получавал заплати от повече от 10 месеца. 

Според шефа доцент Христо Ганчев в света туберколозни лечебни заведения търговски сдружения няма. " Общинският съвет отхвърля, тъй като сме комерсиално сдружение. Ако бяха платили за предходната година, щяхме да сме ликвидирали 400-500 хиляди лв.. Сега щяхме да трупаме нови, само че в този момент се събраха към 800 000 лв.. От тях 80 000 са за ток ", изясни той.

Ако бъде спряно зареждането, болничното заведение няма по какъв начин да действа. Затова шефът има решение. " Ще взема болните, които са 20 души, и ще ги заведа в кабинета на ръководителя на Общинския съвет. Там да ги лекуват " съобщи доцент Ганчев.

От Общинския съвет споделиха, че на последното съвещание тематиката е била коментирана , като е било препотвърдено решение от 2015 година, което гласи, че активността ѝ ще бъде трансферирана към друго лечебно заведение. На това шефът отговори, че никой не е провел среща по въпроса с него. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР