През миналата седмица легендата Евгени Янчовски бе избран за почетен

...
През миналата седмица легендата Евгени Янчовски бе избран за почетен
Коментари Харесай

Легенда на Берое: Нашите аржентинци са аматьори

През предходната седмица легендата Евгени Янчовски бе определен за почетен жител на Стара Загора. През 1986-а, като треньор, той извежда Берое до единствената му купа. Като футболист е рекордьор по брой участия за зелено-белите в елита - 341.

" По добре късно, в сравнение с в никакъв случай ", по този начин 84-годишният деец разяснява признанието, което получи. Той засегна и тематиката за обичания му Берое, който по думите му " боледува ".

" Моментната аржентинска групировка ми харесваше повече под управлението на предходния ментор Густаво Араголаса, в сравнение с при наследника му Хосе Ачиари. Играчите са готови добре физически и тичат доста. Футбол обаче се играе с главата. Аржентинци, аржентинци, но има разлика дали са от третото равнище на своята страна или са експерти. Нашите са дилетанти и им проличава. Футбол единствено с дайте да дадем не се играе. Жалко, че в настоящия Берое има единствено един българин, в лицето на младия капитан Божидар Пенчев. Той има добър удар с левия крайник, само че би трябвало да има с кого да играе, с цел да се развива. Редно е в Берое да се подвизават най-малко 4-5 българи. Младият Божидар Пенчев самичък какво може да направи? Той даже няма да смее да репликира съдията, в случай че свири против Берое. Първата цел на настоящия тим би трябвало да е да резервира елитния си статут. Ако изпаднем, за връщане в елита, трябват доста повече пари, в сравнение с за оставане там. Осигури ли си в точния момент мястото измежду най-хубавите, Берое може да мисли и за средата на таблицата. Оставането във висшия ни ешелон обаче, няма да е лесна задача за Берое. Конкурентите са доста и всеки от тях няма да даде кожата си без пердах ", безапелационен бе Янчовски пред " Тема спорт ". Той се надява през днешния ден против Локо Сф вкъщи заралии да спрят пропадането си. Берое е в серия от 6 следващи мача без победа - 5 загуби и 1 реми, като в тях вкара единствено един път и позволи цели 15 гола.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР