През миналата година в поредица от разговори дерматологът проф. Георги

...
През миналата година в поредица от разговори дерматологът проф. Георги
Коментари Харесай

Нови сигнали и данни за канцерогенен ефект от клас лекарства за кръвно

През предходната година в поредност от диалози кожният лекар проф. Георги Чернев приказва за вероятни канцерогенни резултати, които основават така наречен - медикаменти за кръвно налягане. Професорът е изпратил до Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) сигнали, като в тях показва образци, подкрепени с клинични данни.
Засега страната публично не вижда проблем, въпреки в чужбина на професор Чернев за основателни -, можете да прецените сами с помощта и на!
още веднъж потърси професор Чернев, откакто в края на 2020 година той разгласява профилирана публикация с, при които е следил канцерогенен резултат. Има ли някаква реакция в България - научете в диалога ни!
Проф. Чернев, има ли нови лекарствени препрати, за които имате клинични данни които сте рапортували надлежно и в ИАЛ за вероятен канцерогенен резултат? Кои са те, в случай че има такива?
Почти няма сартан на пазара, в границите на чиито банкет да нямаме записана поява на меланоми. В момента забавното е, че регистрирахме нов медикамент: генерикът на лекарството/ дейна субстанция - телмисартан, в границите на чиито банкет колективът ни е записал нови ракови форми или меланоми и те са оповестени в ИАЛ.
Това са следните препарати за кръвно, търговски наименования и компании. След използването на тези три препарата,съдържащи телмисартан, пациентът развива меланом (под номерация от 1 до 3).
Интересно е, че при множеството следени от нас пациенти е налице композиция от разнообразни препарати, съдържащи сартани или сартаните са в композиция с хидрохлоротиазид.
В случая описваме първи случай на меланом след приложимост на телмисартан:
1. Туинста (Twynsta) 80/5 мг: на компанията BoehringerIngelheim
2. Tezeo 80 mg: на компанията Zentiva
3. TelmisartanSTADA 80 mg: на компанията СТАДА/STADA
Научната обява по тематиката е под щемпел все още. Обявени са съответно и към ИАЛ. Не сътворяваме суматоха, а се стремим към обективност.
Бихте ли оповестили поименно всички останали компании и техните лекарства, които досега са рапортувани в ИАЛ и след чиито банкет сте следили пораждане на меланоми и други тумори?
Разбира се. Наблюдавахме развиване на меланом и при лекуване на високо кръвно след приложение и на комбинацията на телмисартан с хидрохлоротиазид - Тезео HCT 80/12,5 mg, на компанията Zentiva. Научната обява по тематиката е призната и под щемпел все още. Обявено е в ИАЛ.
Наблюдавахме за следващ път развиване на меланом след едновременната приложимост на тези два препарата при един пациент:
- Diovan 160mg: на компанията Novartis
- Valsacor 160mg: на компанията KRKA
Обявени са в ИАЛ.
В предишното, в изявление за блога на Патриция Кирилова, обявихме и компаниите и препаратите, регистрирани от нас в ИАЛ като вероятни генератори на меланоми или меланоми, в композиция с други тумори. Нека пациентите и сътрудниците ни медици бъдат осведомени за нашите наблюдения, чиято значителност пораства и придобива въпреки и последователно интернационално самопризнание:
1. Novartis-Exforge 10/160mg, оповестено в ИАЛ.
2. Чайка фарма - Ко-ирбесо 150/12,5 мг, оповестено в ИАЛ.
3. Teva - Olmesta /10 mg, оповестено в ИАЛ.
4. Actavis - Valtensin /300 mg, оповестено в ИАЛ.
5. Santoz - Diaperam 5/160 mg, оповестено в ИАЛ.
6. Zentiva - ValsapH 160/12,5 mg, оповестено в ИАЛ.
7. Medochemie - Vapres 160 mg, оповестено в ИАЛ.
8. Nobelpharma - Irbesan 300 mg, оповестено в ИАЛ.
9. NobelPharma - Co-irbesan 150/ 12,5 мг, оповестено в ИАЛ.
15 препарата са оповестени все още, а скоро ще прибавим и редица нови препарати. Данните са в развой на непрекъсната обработка. Целта не е да се провокира суматоха, а отговорност и верни политики. Дали основният прокурор ще обърне внимание - не знам. Дали има по-сериозна тематика в страната сега от тази - двоумя се.
Поведението на ИАЛ, здравното министерство и държавното управление е безмълвно. Причините за мълчанието би следвало да са ясни на всеки.
Би трябвало тези компании да разгласят незабавно от кое място произлиза или е закупена главната им субстанция и да се направи на всяка една инспекция по повод наличност или не на нитрозамини (добавки). Това продължава към този момент над 2 години. Абсолютно допустимо е цялата документи да е изменена не в интерес на истината, само че дано най-малко пациентите и сътрудниците бъдат осведомени по тази причина: след използването на кои лекарства е регистрираа появяването на меланоми или меланоми, в композиция с други тумори.
Това като цяло са генерици или оригинали?
И генерици, и оригинали. Но към този момент дадохме данни и за формиране на тумори или меланоми след приложимост на оригиналите на валсартан на компанията " Новартис " – " Ексфордж " и " Диован ". Нееднократно признати като странична тежка медикаментозна реакция, в чужбина.
Защо страната не реагира по-видимо и има ли опити за принуда към Вас?
Липсват безапелационни и ясни реакции от страна на страната, липсва разговор, както и диспути по тази тематика с откривателите и лекарите, с пациентите. Оставам с усещането, че задачата на сегашната държавна политика несъмнено не е да се избегнат или предотвратят тези странични резултати. Оставам с усещането, че задачата е да бъдат защитени компаниите и да се скрие информацията. Но това към този момент не е допустимо. Преломният миг отмина. Тепърва, с всеки минал ден, истината ще изплува още веднъж и още веднъж. Нови данни са налице.
Имате ли данни за репресии и в чужбина?
Имаше опит и репресии върху всяко едно интернационално списание тази информация да бъде прикрита. Имаше и изменени индексации на международни списания по този мотив, тъй като отхвърлят да отстранен една или друга публикация, която е оповестена от нас. Това не е нищо ново за Биг Фарма или фармацевтичната мафия, за компаниите, които си купуват цели кабинети и министър ръководители ан блок. Така се работи. Най- елементарно е. Но това на нас на процедура не ни въздейства. Действа даже мотивиращо. Имаме нови данни.
Ние публикуваме в разнообразни списания, а и те ще излязат с позиция по отношение на репресиите, подбудени от фармацевтичните компании и техните ползи.
Ще има ли нови научни публикации по тематиката със сартаните?
Разбира се. Програмата е запълнена за години напред. Публикувахме 5 нови случая единствено към Нова година. Още толкоз ще излязат като изявления доста скоро. Мисля, че посоката на истината и оптималната осведоменост на пациентите е вярната.
Самите научни писания са сериозен удар върху част от фармацевтичните производители и платените от тях кукли на конци - българските политици, които по всякакъв начин се пробват да тушират истината. Те са няколко на брой и са известни. Не е належащо да се повтарям…..
Едно дело е в положение да обърне финансовите доклади надолу с главата. А мотив за такива каузи има към този момент - стотици наранени и евентуални жалители. При това единствено за България. Затова и реакциите на политиците, подбудени от компаниите са фрапантни, по тази причина се купуват политици на кило. Навсякъде. А тук са най-евтини. Като на обичай пазар.
Вие заехте и твърда позиция в поддръжка на митингите с искане за оставка на премиера Бойко Борисов. Тези митинги не съумяха дотук - промени ли се вашата позиция?
Протестите съумяха, без значение че не наблюдавахме ескалация. Техният резултат бе по-скоро образователен и назидателен. Мутрите бяха изгонени и обикаляха села и паланки за интервал от 4 или 5 месеца. Раздаваха петдесетолевки единствено на доживелите 95-годишни пенсионери, които не знаеха даже какво да вършат с тях. Оглеждаха ги, а лицата им бяха радостно-озадачени... Политика?! Какво да се прави? Политиката на Борисов?
Не знам дали неналичието на ескалация би могла да се пояснява като позитивен факт, само че несъмнено моментът да бъде съборено статуквото беше изтърван. Размислите могат да бъдат избрани и като двупосочни, като и в двата разновидността крайният резултат е по-скоро неудовлетворителен, само че въпреки всичко разполагаем. Истинските митинги на недоволството наподобяват може би по-различно. Но и мирните митинги изиграха голяма роля. Ефектът виждаме чак в този момент, само че е разполагаем.
Каква е повода да протестирате?
Причината е ясна. Липсата на критерии за оценка на напредъка, а оттова и на еволюцията като цяло във всяка една тенденция, посока, всеки един раздел.
Липсата на подготвеност и адекватност по редица основни въпроси в региона на опазването на здравето, клиничната и научна работа на лекарите.
Допълнително - всеширещата се корупция, лобизъм и протекционизъм в интерес на по-силните, мутроолигархичния модел на ръководство, загубата на полезности от всякакво естество, загубата на младежите, загубата на идеята, наречена България.
Тотален анархизъм и безвластие, липса на свободни медии и еждневници, цензура, репресии - това е точното определение за водената в последните години политика. Дори не бих го определил и като политика, а по-скоро спектакъл.
Слугинажът и поклоничеството на целия кабинет и Борисов в интерес на непознатите или локалните и интернационалните корпоративни ползи е явен на всеки. Това са ползите на по-силните, по-богатите, ненаситните корпорации, където той почтително козирува и стои спокойно. Там ролята на Батман не върви.
Съгласно, сартаните имат канцерогенен резултат съгласно наличността на избрани рецептори в клетките на даден човек (т.е. не във всеки случай) - съответно става въпрос за напредък на меланома! За кои рецептори става въпрос,! Повече детайлности за профилирани научни изявления можете да откриете!
Интервю на Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР