През миналата година, руски хакери са проникнали в контролните помещения

...
През миналата година, руски хакери са проникнали в контролните помещения
Коментари Харесай

Руски хакери с продължителна кампания срещу доставчици на комунални услуги в САЩ

През предходната година, съветски хакери са проникнали в контролните пространства на американските компании за комунални услуги, достигайки до точка, в която биха могли даже да поемат огромна част от контрола, заяви The Wall Street Journal. В отчета се цитират чиновници от Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати (DHS), които удостоверяват, че хакери, спонсорирани от избрана страна и до неотдавна известни като Dragonfly или Energetic Bear, са получили достъп до хипотетично предпазени мрежи, което им разрешава да нанесат съществени вреди на цялата система.



Според DHS продължителната съветска акция е засегнала " стотици жертви ", а някои компании може даже да не знаят, че са били компрометирани, защото офанзивите са основани на пълномощията на действителните чиновници, което прави извънредно мъчно идентифицирането на възможен непозволен достъп. Предполага се, че хакерската атака е почнала напролет на 2016 година и продължава до през днешния ден.

Въпреки това, въпреки че евентуалните последици от тези офанзиви могат да бъдат съществени, някои специалисти настояват, че съответните опасности не са по-големи от тези, преди намесата да бъде открита. След сходно разобличаване през предходната година, изпълнителният шеф на доставчика на решение за киберсигурност Dragos - Робърт М. Лий – написа: “Нашите съперници са още при започване на пътуването си, което би трябвало да аргументи съществени разстройства в нашата електропреносна мрежа, а не на финалната права”.

След последните вести за нова интервенция в Русия, Лий се обърна към Twitter, с цел да подчертае, че предизвестията за сходни закани може да са значими, само че огромна част от езика, употребен при съобщаването им, " не е потребен и постоянно подвеждащ ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР