През месец юли поставих въпроса с ефективността и законосъобразността в

...
През месец юли поставих въпроса с ефективността и законосъобразността в
Коментари Харесай

Гуцанов към правосъдния министър: Срамно е, министър Славов! Точно вие да нарушавате закона

„ През месец юли сложих въпроса с успеваемостта и законосъобразността в разходването на обществени средства за доставката на храни в местата за отнемане от независимост. Тогава, господин министър, Вие определихте казуса като извънредно значим и пораждащ обосновано публично внимание и нужни реакции. Като споделям изцяло това Ваше мнение, слагам акцент върху казуса в размера на обществените средства – става въпрос за 43 млн. лева, които са за лавките и храненето в пандизите. ”
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов в собствен въпрос към правосъдния министър по време на парламентарен надзор.
Той напомни, че тогава министър Славов е декларирал, че ще направи нужните инспекции и по тази причина още веднъж слага въпроса – какви стъпки са подхванати за прекратяването на контракта, който е подписан без конкурс и при неразбираеми правила.
„ Министерството на правораздаването да си разрешава това единствено по себе си е срамно, тъй като тъкмо това министерство би трябвало да бъде стожер на законността, а тъкмо от него стартира закононарушението. Силно се надявам да прекратите тази социална поръчка и процедурата да стартира изначало ”, безапелационен бе Гуцанов.
В отговора си министър Славов се съгласи с причините на народния представител от Българска социалистическа партия, само че акцентира, че защото има решение на Върховен административен съд по този проблем, той не може да се намеси директно и да приключи публичната поръчка. Но посочи, че е изискал АДФИ да направи ревизия, която, по неговите думи, може да обоснове предприемането на по-нататъшни дейности.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР