През месец януари 2022 г. се наблюдава активиране на фалшивите

...
През месец януари 2022 г. се наблюдава активиране на фалшивите
Коментари Харесай

Пощите предупреждават за измами от тяхно име

През месец януари 2022 година се следи активиране на подправените известия от името на „ Български пощи “ ЕАД, оповестяват от сдружението.

Фалшивите електронни известия се разпращат от името и/или с логото на сдружението, от време на време под формата на анкети или игри, в които се афишира, че получателят ще получи „ премия “ – мобилен телефон, като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса. В доста от имейлите попада информацията за контакт с „ Български пощи “ ЕАД.
Фишинг офанзиви от името на Българска народна банка
Българска народна банка предизвести, че от нейно име се изпращат злонамерени електронни известия за получен валутен превод. Имейлите са опит за фишинг атак...
Прочети повече
Има и известия, в които се уведомява, че клиентът има пратка /понякога се показва случаен номер / и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес. Най-новите изискват поръчка за пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат.

Във всички подправени имейли се изисква получателят да даде данни от банкова карта и други

„ Български пощи “ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези известия, не организира анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл възнаграждение on-line на такси за доставка или освобождение от митница и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка.

Дължими цени към сдружението и държавни вземания се заплащат единствено в пощенската станция при доставката на пратката.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР