През месец ноември в град Габрово се проведе XXI Национално

...
През месец ноември в град Габрово се проведе XXI Национално
Коментари Харесай

Успех за Виктория Георгиева и Йоана Павлова от XI г клас в XXI Национално състезание по природни науки и екология в Габрово

През месец ноември в град Габрово се организира XXI Национално съревнование по естествени науки и екология – показване и отбрана на планове.

Област Кюстендил беше показана от Виктория Георгиева и Йоана Павлова от XI г клас. Техният план „ Крехките пазители на природата “ преглежда значимото място на пчелите в природата и аргументите за тяхното понижаване, така наречен синдром на разрушената пчелна колония.

В изключителна конкуренция на 23 плана във възрастовата група VIII – XII клас уважаемото жури с ръководител доцент доктор Маргарита Кузманова – СУ „ Св. Климент Охридски “, почетен ръководител доцент доктор Стефан Манев – ЮЗУ „ Неофит Рилски “, Благоевград и членове, изтъкнати професори и доценти от Българска академия на науките и СУ „ Св. Климент Охридски “, планът на Виктория и Йоана получи оценка Мн. добър (5.25), която могат да употребяват за банкет в няколко висши образователни заведения в страната, въпреки да са в XI клас. И най-ценното за тях е, че натрупаха голям опит в плановата работа.

" Този триумф е още по-радващ, тъй като в ранглиста, направена от самите участници в надпреварата, планът „ Крехките пазители на природата “ завоюва наградата за план на публиката.

Работата по планове е работа в екип, по тази причина и участничките благодарят на учениците от V а и V б клас за присъединяване им в беседи и анкетни изследвания по тематиката, на Иван Кютукчиев и неговите съученици от IX г клас за поддръжката в организацията на постерната галерия, на учителите по биология и ЗО и химия и ООС - Силвия Петрова и Сивия Георгиева.

На Виктория и Йоана пожелаваме да не стопират да се борят за тяхната задача – намаляването на темпа на изгубване на пчелите, и да привлекат още свои съидейници към екологосъобразни действия, откликвайки на техния апел: „ Природата ни обезпечава всичко, от което имаме потребност. Нека я опазим и съхраним! ", обявиха от ПМГ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР