През месец март българските фенове ще имат възможността да се

...
През месец март българските фенове ще имат възможността да се
Коментари Харесай

Марадона: Божията ръка на Джими Бърнс изследва мита за гениалния футболист

През месец март българските почитатели ще имат опцията да се допрян до скандалната биография, издадена на български език с помощта на издателство Hybrid books.

Във времена, в които играчи като Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович диктуват разпоредбите на футболните терени по света, едно име към момента се титулува като основателя на тези правила. Гениалният виртуоз на коженото кълбо Диего Марадона продължава да стои на върха в голям брой ранглисти за най-хубавите футболисти в историята на великата игра.
Кариерата му, увенчана със стотици мачове и най-малко още толкоз кавги, се трансформира в обект на проучване от страна на Джими Бърнс, дълготраен сътрудник на „ Файненшъл таймс “, „ Би Би Си “ и „ Икономист “.

Бърнс се заема с тежката задача да разучи радикално живота на футболния талант, трансформирайки написването на книгата в самобитно пътешестване сред двете страни на Атлантика. След голям брой изявленията с играчи, треньори, мениджъри и даже лекари Бърнс издава „ Марадона: Божията ръка “, която обгръща живота на Диего Марадона от родното гето в Буенос Айрес, минава през интервалите му на върхове в Наполи и Барселона и стига до терените на Съединените американски щати, където Марадона сензационно е изхвърлен от Световното състезание след позитивен тест за опиати.

Последващите изяви на "Микеланджело на футбола “ пък са отразени в спомагателна глава, написана през 2019 година от Джими Бърнс особено за българското издание на книгата.
Но даже алкохолът и кокаинът не съумяват да смачкат Марадона, трансформирайки личността му в фетиш за голям брой други млади футболни очаквания и елементарни фенове.

За книгата самият дон Диего споделя:
„ Бърнс в действителност се е побъркал. Онези, които са говорили за мен в „ Божията ръка “, ще си имат същински неприятности. Не желая хора да се изричат в книга, която не приказва положителни неща за мен. Ако това са ми приятелите, бих предпочел да имам врагове. “

Думите на Марадона дават цялостна гаранция за достоверността на изказванията в книгата, до която българските фенове ще имат опцията да се допрян в края на март.

Луксозното издание ще бъде във вид с твърди и с меки корици и ще бъде налично във всички книжарници в страната.

Информация за книгата:
Заглавие: Марадона | Божията ръка
Автор: Джими Бърнс
Превод: Сибин Майналовски
ISBN меки корици: 978-619-7419-18-4
ISBN твърди корици: 978-619-7419-19-1
Брой страници: 368 + 8 цветни
Размери 15x23cm
Език: Български
Цена: меки – 20 лева / твърди – 25 лева
Издател: HYBRID BOOKS (www.hybridbooks.eu, facebook/instagram - /hybridbooks)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР