През месец март 2019-та година шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин

...
През месец март 2019-та година шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин
Коментари Харесай

Руският модул Наука продължава да лежи в хангара на ГКНПЦ Хруничев

През месец март 2019-та година шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин оповести: “Мултифункционалният лабораторен модул “Наука ” ще напусне хангара на центъра Хруничев през август т.г. и ще бъде изместен в РКК “Енергия ” за предполетните си тествания. Решението бе взето през днешния ден след заседание в Корольов с присъединяване на основните конструктори. Работата по МЛМ се усъвършенства ”.

Август отмина, а модулът “Наука ” си остава в хангара на ГКНПЦ “Хруничев ”, където той в действителност просто си лежи. Това бе обявено от съветския информативен уебсайт “Космолента ”. И в това няма нищо ненадейно: модулът кисне там от края на 2013-та година, а работата по него върви спорадично, като нормално потегля, когато следващият началник на Роскосмос се пробва да реалокира това нещо от мъртвата точка. Скоро по-късно дейностите бързо затихват заради обстоятелството, че управлението на РКК “Енергия ” и Хруничев не са в положение да разработят изпълним проект за ремонта на модула и неговото изстрелване. Всеки път, когато графикът не бъде спазен, целевите дати за осъществяване на работата се изместват. Това чакаме да се случи и в този момент след срутва на осъществяването на следващия стадий.

Разликата сред 2019-та и 2017-та година е единствено една: тогава началник на Роскосмос бе Игор Комаров и той, за разлика от Дмитрий Рогозин, внимаваше в своите обещания и не правеше гръмки изявления.

Инфо: Космолента

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР