През май-юни ще започне полагането на асфалта в участъка между

...
През май-юни ще започне полагането на асфалта в участъка между
Коментари Харесай

Пускат нови 10 км от „Хемус“ наесен


През май-юни ще стартира полагането на асфалта в сектора сред Ябланица и Боаза от автомагистрала „ Хемус “ и през есента ще са подготвени още 10 км от автомагистралата. Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски ревизира напредъка при построяването на правата, която е на територията на област Ловеч. Организацията на работа по трасето е доста добра, изпълнени са към 75% от плануваните строителни работи и е изцяло реалистично секторът да е подготвен към половин година по-рано от плануваното. По контракт секторът би трябвало да е приключен през март 2020 година

В момента на обекта работят към 250 души и над 150 профилирани машини, а от няколко дни се работи и на трисменен режим, сподели инж. Живко Недев, изп. шеф на фирмата-изпълнител. Той акцентира, че на правата сред Ябланица и Боаза е най-големият армонасип, изграждан до момента у нас - 45 метра общ насип, от който 28 м армонасип. Това е съвсем отвесна стена на откоса и в структурата на насипа се вложени специфични укрепителни мрежи и системи.

Автомагистралният сектор ще бъде с по две ленти за придвижване в посока по 4 м, две ленти за прекъсване по 3 м, междинна разграничителна линия - 2 м, водещи линии и банкети. Ще бъдат издигнати 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. Връзката с път I-4 Коритна - Белокопитово ще се реализира посредством етапна връзка при 87-ти километър, която ще се построи наоколо до село Брестница. Инвестицията е за близо 55 млн. лева без Данък добавена стойност.

В момента със средства от републиканския бюджет се построяват близо 26 км от автомагистралата. Това са секторите сред Ябланица и Боаза и Белокопитово - Буховци в посока Търговище.

През пролетта ще започва строителството на още две прави от Автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна. 134-километровото трасе от Боаза до връзката с път I-5 Русе - Велико Търново, за което държавното управление обезпечи 1,3 милиарда лева е разграничено общо на 6 сектора. В края на април - началото на май ще стартира строителството на правите - от Боаза до пътен възел " Дерманци " (15,26 км) и от пътен възел " Каленик " до  връзката с път II-35 Плевен - Ловеч (17,08 км), заяви Георги Терзийски. Той акцентира, че УС на АПИ няма никакви подозрения в строителя, защото през годините държавното сдружение " Автомагистрали " е изпълнило редица комплицирани пътни обекти и уреди. Председателят на АПИ заяви, че се работи по подготовката и на останалите прави. Техническото планиране на сектори 4, 5 и 6 ще бъде изпълнено през 2019 година Целта е цялостното създаване на Автомагистрала „ Хемус “ в сектора от Боаза до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново да завърши до 2024 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР