През май тази година започна цялостен ремонт на емблематичната столична

...
През май тази година започна цялостен ремонт на емблематичната столична
Коментари Харесай

И „Шишман“ ще има ремонт на ремонта

През май тази година стартира повсеместен ремонт на емблематичната столична улица " Цар Иван Шишман ". По проект работата би трябвало да продължи към една календарна година, като за задачата ще се отварят и затварят поетапно другите кръстовища по маршрута.

Остават отворени единствено тротоарите, които обаче в дъждовно време се трансформират в дълга пътека от тиня, а всички живущи и работещи на ул. „ Шишман “ би трябвало всекидневно да газят в нея. Затруднени са и заведенията и магазините, защото улицата е преди всичко комерсиална, само че поради лимитираната досегаемост човекопотокът е все по-малък, затова бизнесът замира.

Ето за какво от общината взеха решение да положат… краткотраен асфалт. Така на процедура още веднъж ще създадат ремонт на ремонта, този път – изцяло планувано. „ Концепцията за краткотраен асфалт е изцяло неправилна “, алармират от „ Спаси София “. „ Той би трябвало просто да прикрие некадърността на ръководещите, които разрешиха ремонтът да стартира без да има утвърден план и определен реализатор. Сега всички ние, посредством нашите общински налози, ще платим за този краткотраен асфалт, който ще се разбие единствено след няколко месеца “, пишат от организацията.

Реконструкцията на улицата  беше заложена в обновяването на така наречен зона 2, в която попадаха и улиците " Граф Игнатиев " и " 6-ти септември ". Ремонтът трябваше да се извърши от към този момент добре познатите ни " Джи Пи Груп ", които нанесоха непоправими вреди на ул. " Граф Игнатиев ". Заради заформилия се скандал към ремонта на „ Графа “, „ Джи Пи Груп “ се отхвърли от проекта за „ Шишман “ и върна получените задатъци. Така месеци наред нямаше определен реализатор, който да реализира плана. Едва към края на август Столична община разгласи поръчка за избор на реализатор за обновяването на двете градски зони в центъра. В зона 2 са включени улиците " Цар Иван Шишман " и " 6-ти септември ", а в зона 4 – регионът  около храм-паметника " Александър Невски ".

Финансирането е обезпечено по оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020, а поръчката се чака да надвиши 19.5 млн. лева без Данък добавена стойност.  Ако тя не бъде осъществена до края на 2023 година, изпълнителят ще загуби обезпечените му средства.

 

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР