През март той пресъздаде като транссексуални модели мадоните на Владимир

...
През март той пресъздаде като транссексуални модели мадоните на Владимир
Коментари Харесай

Изкуството като активна позиция. Михаил Вучков, който опитва да промени манталитета на хората

През март той пресъздаде като транссексуални модели мадоните на Владимир Димитров-Майстора, провокирайки остри рецензии. Той е Михаил Вучков, чийто план " Другите българки " открива интернационалния " What You See Festival " в Утрехт, Нидерландия.

Преди да стартира да се занимава с образно изкуство Михаил Вучков има дълготраен опит в медиите, връзките с обществеността, телевизионната и киноиндустрията. Участвал е и в ръководството на организационния комитет на.

Той е първият българин, който получава покана за интернационалния фестивал в Утрехт . Тази година се организира петото му издание, а акценти в събитието са изкуството от Балканите и войната в Украйна .

Там той ще взе участие и в симпозиум, на който ще опише за реализацията на изложбата си " Другите българки " в родината си и за метода, по който е била призната трансформацията на едни сакрални национални знаци от обществото.

Мотивацията му за плана с мадоните не е художествената вероятност, нито безспорния гений на Майстора или неговите творби, а дейната му позиция по един проблем.

" Когато започнах да се занимавам с тази тематика, желаех да схвана какво прави страната за тези хора от правна или здравна позиция и бързо разбрах, че тя не прави нищо. Коя друга група е била дискриминирана дотам в съвремието? Не можах да намеря отговор на този въпрос ", споделя създателят в изявление за.

Основната цел на плана му е " да пътува по света и изключително в тези територии, където има потребност да се приказва повече по тематиката "

По думите на Вучков изложбата му е отворена и към бъдещи трансформации и може да се трансформира в " Другите полякини ", " Другите украинки ", " Другите унгарки ", адаптирайки се към всевъзможни места в Европа, където има проблем с приемането на другите хора.

Той стартира медийната си кариера още през 1998 година като водещ на първия музикален ефирен канал в България ММ . През идващите години заема разнообразни позиции в ММ като режисьор, продуцент, сценарист и програмен шеф.

През май 2008 година Михаил Вучков приключва магистърска степен по Медийни науки в New School University в Ню Йорк . Докато е в Съединени американски щати работи за медийния колос ViacomCBS, в екипа на програмата на VH1 I Love the New Millenium.

След завръщането си в България работи като редактор, кастинг шеф и изпълнителен продуцент за " Чучков брадърс ", " Олд скуул ", бТВ, Нова телевизия и други.

През 2010 година професионалните ползи на Михаил минават от малкия екран към киното , като от този момент работи като маркетинг пълководец.

В това свое амплоа той дава отговор за рекламните акции на интернационалните и български кино продукции, измежду които " Кецове ", " Чужденецът ", " Здрач: Зазоряване ", " Тримата мускетари ", " Непобедимите ", " Лили рибката ".
 Михаил Вучков
Досега Вучков има три независими изложения. Идеята за " Другите българки " му хрумва преди 12 години, откакто се завръща в България от следването си в Ню Йорк.

Тогава негов непосредствен човек взема решение да се включи в парада на " София Прайд " като. Но още на идващия ден тя губи работата си. Официално е била освободена заради финансовата рецесия, само че Михаил счита, че същинската причина е, че шефовете ѝ са я видели по малкия екран по време на парада.

" Искаме да бъдем част от Европа , само че за жалост тази фантазия, още от нашите възрожденци, не просто не е достигната, само че ние сме доста надалеч от нея. Искаме да изглеждаме европейци на външен тип, по облекла, а вътрешно да си останем безусловно непроменени ", споделя той.

След като актьорът се сблъсква с вълната от отрицателни реакции във връзка плана му " Другите българки ", той признава, че е стигнал до извода, че българския нрав е останал неизменен още от времето на Владимир Димитров-Майстора.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР