През март опитът и познанията на специалистите от Лабораторен изпитвателен

...
През март опитът и познанията на специалистите от Лабораторен изпитвателен
Коментари Харесай

Лабораторията на Софийска вода ще анализира уран във водата

През март опитът и познанията на експертите от Лабораторен изпитвателен комплекс /ЛИК/ на „ Софийска вода “ АД прибавиха към портфейла на упълномощените проучвания и микробиологичните разбори на утайки и артикули, употребявани в пречистването на води като белина и стоманен трихлорид.

Лабораторията също по този начин потвърди, че е в положение да мери точно съществуването на уран като химичен детайл. Обхватът на акредитацията се добави и с разбори на органични замърсители и детайли, тъй че лабораторията към този момент ще дава отговор на потребностите на клиентите да предлага услуги с още по- необятен обсег и високо качество, оповестиха от Софийска вода.

Весела Стефанова, старши управител "Лабораторен изпитателен комплекс " споделя:

„ Водата е в основата на живота и е източник на здраве. Аз и сътрудниците ми подсигуряваме, че водата в София е с великолепно качество и е една от най-хубавите води освен в България, само че и в Европа. Контролът на високото качество на питейната вода в София е една от дейностите на Софийска вода, с които можем да се гордеем “.

Всяка година лабораторията взема към 2 000 контролни проби от пунктовете за мониторинг по водопроводната мрежа при потребителите, върху които прави към 40 000 разбора. Качеството на питейната вода се следи от Лабораторен изпитвателен комплекс по целия ѝ път от язовирите „ Искър “ и „ Бели Искър “, през пречистването и доставянето до домовете на столичани годишно, посредством над 140 000 разбора на 8000 проби. За жителите на София е основана и специфична апликация, с която да наблюдават качеството на водата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР