През март 2021 година има слабо нарастване на пътуванията на

...
През март 2021 година има слабо нарастване на пътуванията на
Коментари Харесай

По-малко българи в чужбина, повече чужденци у нас през март


През март 2021 година има едва повишаване на пътувания та на български жители в чужбина, само че в това време се резервира наклонността на намаление на визитите на чужденци в България, демонстрират последни данни на Националният статистически институт ( Национален статистически институт ), съобщи БНР.

Пътуванията на български жители в чужбина през март тази година са 251,5 хиляди, или с 9% над записаните прези март 2020 година, когато за първи път беше въведено изключително състояние в страната по отношение на коронавирусната пандемия. Спрямо достигнато през април 2020 година дъно от едвам 75,3 хиляди пътувания та се усилват над три пъти.

В същото време нашата страна е посетена през март от 287,9 хиляди чужденци , или с 8% по-малко по отношение на март 2020 година, като техният брой също е над три пъти по-висок по отношение на дъно през април 2020г. от едвам 81,2 хиляди задгранични гости, демонстрират данните на Национален статистически институт.

Като цяло данните демонстрират, че пътникопотокът от и към България към момента е надалеч под неговите равнища от преди коронавирусната пандемия.

Срив на годишна база продължава да бъде регистриран при визитите на чужденци в България за " отмора и екскурзия ", където спадът е с 56,8% на годишна база, до момента в който тези с " други " цели (включително гостувания и директни преминавания) и със " служебна " цел се покачват надлежно с 13,3% и с 1,4%. Транзитните прекосявания през страната са 58,2%, или 167,4 хиляди от всички визити на чужденци в България, демонстрират още данните на Национален статистически институт.

От общия брой чужденци , посетили България през март 2021 година, делът на жителите от Европейския съюз е 37,5% и е с 30,5% по-малко в съпоставяне със същия месец на миналата година.

Посещенията на жители от групата " Други европейски страни " пък нарастват на годишна база през март с 15,4 на 100.

През март 2021 година относителният дял на визитите на чужденци у нас е както следва: с други цели - 66,0%, със служебна цел - 21,3% и едвам 12,7% за отмора и екскурзия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР