През мандата на президента Доналд Тръмп министерството на правосъдието на

...
През мандата на президента Доналд Тръмп министерството на правосъдието на
Коментари Харесай

При Тръмп властите са изискали от Епъл данни за конгресмени демократи

През мандата на президента Доналд Тръмп министерството на правораздаването на Съединени американски щати е изискало и получило от компания " Епъл " данни на двама парламентаристи демократи от комисията по разузнаване на Камарата на представителите, техни сътрудници и членове на фамилиите им, написа в. " Ню Йорк таймс ".

В правосъдни документи по отношение на приемане на данни се загатва името на Адам Шиф, конгресмен от Калифорния и по това време върховен представител на демократите в комисията, която в този момент оглавява.

Данните са били получени през 2017 и при започване на 2018 година, когато министерството е разследвало кой носи виновността за приключване на поверителна информация за контактите сред администрацията на Тръмп и съветското държавно управление.

Ерик Суолуел сподели пред Си Ен Ен, че е вторият конгресмен демократ от комисията, за който става дума и че е бил известен за случилото се от " Епъл ".

Според " Ню Йорк таймс " прокурори от правосъдното министерство, ръководено тогава от Джеф Сешънс, са положили извънредно огромни старания, с цел да открият от кого е изтекла информацията. Те са поискали данните на парламентаристите, на техния личен състав и фамилиите им, в това число на едно малолетно лице, тъй като съгласно вестника са считали, че конгресмените са употребявали устройства на свои сътрудници или деца, с цел да прикрият личните си контакти с публицисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР