През лятото всеки обича да си похапва сладолед, особено най-малките.

...
През лятото всеки обича да си похапва сладолед, особено най-малките.
Коментари Харесай

Как да направим детски сладолед за малчуганите

През лятото всеки обича да си похапва сладолед, изключително най-малките. А какво по-хубаво и здравословно от домашно приготвения сладолед. Детските сладоледи би трябвало да са пъстри, с цел да привлекат вниманието на децата, и вкусни, гарнирани с разнообразни потребни плодчета. Ето по какъв начин да ги приготвите:

Плодов сладолед

Това е съвършен вид за вашето дете. Може да му го давате в неограничени количества и да сте спокойни, че коремчето му е цялостно единствено с потребни неща.

Необходими артикули: 2 ч.ч. пресни или замразени боровинки или 2 ч.ч. ягоди, 1/4 ч.ч. прясно изцеден ябълков сок, 2 с.л. мед, сокът от 1/2 лимон, щипка сол, формички за сладолед на съчка или по-малки чашки, дървени клечки за сладолед

Начин на подготвяне: Плодовете се смесват с останалите съставки в блендер. Разбиват се до приемане на хомогенна примес. Полученото се изсипва във формите за сладолед (чашите), а в средата им се слагат клечките. Оставят се във фризера за най-малко 5-6 часа. За да излезе елементарно от формичките (чашите), сладоледът се потапя до половината в гореща вода за към 5 секунди.

Шарен сладолед

 Шарен сладолед

Необходими артикули: 3-4 кофички кисело мляко, 1 свеж жълтък, 6 лъжици захар, 1 ванилия, 1 лимон, 1 лъжица какао, орехи, кокосово брашно

Начин на подготвяне: Киселото мляко се отцежда и се разпределя по равно в три купички. В първата се поставя авансово разрушеният жълтък с 2 лъжици захар и 1 ванилия. Към втората купа се прибавят 2 лъжици захар, настърганата кората от лимона и сока му. В третата се поставят 1 лъжица какао и 2 лъжици захар.

Получените смеси се изсипват в три чаши на три пласта. Отгоре се поръсват с орехи или кокосово брашно. Охлаждат се във фризер.

Два шоколадови сладоледа

Необходими артикули: 2 шоколадови сметани, 2 и 1/2 чаши прясно мляко, 2 бели сметани, 1 и ½ чаша захар

Начин на подготвяне: Шоколадовите сметани и 1 чаша прясно мляко се смесват в съд и се бъркат до втвърдяване. В различен съд се смесват двете бели сметани и 1 чаша прясно мляко и още веднъж се бъркат до втвърдяване.

½ чаша прясно мляко се смесва със захарта до втвърдяване. Разделя се на две половини и едната се изсипва в сместа с шоколадовите сметани, а другата - в сместа с белите сметани. Смесите се разбъркват добре. Замразяват се във фризер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР