През лятото на отминаващата година плевенчанката Пенка Константинова сбъдва своя

...
През лятото на отминаващата година плевенчанката Пенка Константинова сбъдва своя
Коментари Харесай

Пенка Константинова: Духът на пилигримството изисква да си скромен

През лятото на отминаващата година плевенчанката Пенка Константинова сбъдва своя фантазия отпреди 18 години - изминава своя път „ Камино “. Пътят Камино ” е антична поклонническа мрежа от пътища, крайната точка, на които е катедралата в Сантяго де Компостела в Испания. Милиони са минали по пътя през вековете от разнообразни начални точки. Нашият пилигрим потегля от Леон. Адвокат Константинова споделя, че „ Камино “ в действителност се минава три пъти.

Пенка Константинова е прочут юрист в Плевен, обича да пътува, да опознава разнообразни страни и нации. Това лято обаче ще запомни вечно, тъй като минава пеш първия си път „ Камино “ и сбъдва своята фантазия:

“В Испания има закон, който задължава всички да оказват подпомагане на пилигримите, да ги пазят. Пътят е доста безвреден, може да вървиш самичък. Хората, които минават пътя, са извънредно позитивни и с които се разбираш с един взор. Хората потеглят по пътя по разнообразни аргументи “.

Духът на пилигримството изисква да си непретенциозен, сподели Константинова и добави: „ Това е напълно духовно прекарване. Това е път на сърцето, на духа. Чувстваш се свободен, сърцето ти ликува “.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР