През летния сезон миризмите в курорта са неописуеми Кадрите не са

...
През летния сезон миризмите в курорта са неописуеми
Кадрите не са
Коментари Харесай

ПП МОРЕ: Жителите на Слънчев бряг заслужават по-добър живот

През летния сезон миризмите в курорта са неописуеми
Кадрите не са от африканската джунгла, а от центъра на Слънчев бряг

Получихме тези фотоси в офиса на Политическа партия МОРЕ. Изображенията на тях не са от гето в някоя африканска или азиатска страна. Това е Слънчев бряг. Най-големият морски курорт на Балканите, в който през лятото обитават стотици хиляди туристи от високоразвити страни. Плюс още няколко хиляди локални поданици, които живеят там непрекъснато.

Слънчев бряг внася най-вече данъчни доходи в община Несебър, съгласно статистиката. Става дума за доста пари.
 Част от " тротоарите " на Слънчев бряг
Местните хора, които работят в областта на туризма, имат съществена заслуга за тези милиони, постъпващи в бюджета на общината. Те заслужават да живеят в по-добри условия, а не в разрухата, която виждате на фотосите. Отделен въпрос е, че този инфраструктурен разгром отблъсква доста туристи, които видели го един път, повече няма да се върнат.
 " Бордюрите " и " тротоарите " в комплекса след ремонт 
Кой позволява Слънчев бряг да замязя на гето?

Отговорът е риторичен: Община Несебър и страната дават отговор за благоустрояването на курорта.  

Подтискащата панорама от фотосите е можела елементарно да се поправи от ръководещото болшинство съветници, които разпределят общинския бюджет на Несебър – трябвало е просто да заложат средства за поправки и ново строителство.
 Така наподобяват шахтите по централната улица на Слънчев бряг (вляво)
​​​​​​Това е централният път в комплекса -  като " Шанз-Елизе " за Париж (вдясно)
Защо не са го създали?

Това е подобаващ въпрос към тях в този момент – в този миг, когато същите хора, отговорни за разрухата в Слънчев бряг, се усмихват от предизборните плакати като претенденти за общинския съвет. Истината е, че те елементарно са можели да разрешат инфраструктурните проблеми на курорта. Все отново, Несебър е най-богатата община в България – в случай че съпоставим размера на нейния бюджет с броя на популацията.

Ето образец. За 2023-а бюджетът за София е 2 милиарда лв. при 1,5 милиона поданици. Тоест, на всеки софиянец се падат годишно  по към 1330 лева  за благоустрояване.

Бюджетът на община Несебър за 2023-а е 118 милиона лв. при 29 000 поданици. Тоест, на всеки гражданин от общината /в това число и на хората от Слънчев бряг/ се пада над 4000 лв. за благоустрояване – или три пъти повече!
 Това е една от страничните улички на централния път в комплекса (вляво)
 Туристите минават и през тази " улица " в Слънчев бряг (вдясно)  Въпрос за премия: Това велоалея ли е или е пешеходна алея? (вдясно)
Една от улиците в западната част на Слънчев бряг, където живеят локалните хора (вляво)
Къде отиват тези пари?

Защо досегашното ръководещо болшинство на община Несебър през последните четири години не е отделило от тях, с цел да поправят разрухата в Слънчев бряг?

Няма отговор на този въпрос. Хората, управлявали Несебър мълчат по тази тематика, само че дават нови обещания за ярко бъдеще.

Заради това Политическа партия МОРЕ се ангажира да показва поименно виновните за безобразието от фотосите. Още на първото съвещание на общинския съвет, на което се разисква годишния бюджет, ще предложим  обезпечаването на средства, с които да се извършат нужните поправки. И ще осведомяваме кой е дал своя вот срещу.

Жителите на Слънчев бряг в действителност заслужават да живеят в естествена конюнктура.

Политическа партия МОРЕ съдебна експертиза ЯВЯВА НА ИЗБОРИТЕ С БЮЛЕТИНА НОМЕР 40

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР