През краткото си съществуване Биткойн остава спорен актив на Уолстрийт.

...
През краткото си съществуване Биткойн остава спорен актив на Уолстрийт.
Коментари Харесай

Топ 3 шокиращи статистики за Биткойн през 2024 година

През късото си битие Биткойн остава противоречив актив на Уолстрийт. Привържениците му виждат в него решение на безконтролните държавни разноски и световната инфлация, до момента в който скептиците го отхвърлят като фантастична форма на интернет пари.

Въпреки това, измежду тези диспути се откроява един безспорен аспект – неговата успеваемост. През цялата си история Биткойн непрекъснато показва резистентност и възобновяване в изискванията на компликации.

Дори след предизвикателната фаза през 2023 година, белязана от тежък мечи пазар и рухването на FTX, Биткойн набъбна с над 150%, увеличавайки пазарната си капитализация с над $500 милиарда. Въпросът, който остава, е: Може ли възходящата траектория на Биткойн да се резервира и през новата година?

Ето три аргументи, заради които това е допустимо:

Повишено търсене в резултат на утвърждението на спот Биткойн ETF

Дългоочакваните спот Биткойн ETF-и наподобява са подготвени за утвърждение, като главните оператори на ETF-и като Invesco, BlackRock (BLK) и ARK си сътрудничат с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) за завършване на утвърждението, структурата на таксите и тикер знаците.

Уместното питане в този момент се измества от това дали Биткойн ETF -ите ще бъдат утвърдени към това дали тяхното утвърждение ще провокира събитие от вида “ “.

Халвингът на Биткойн: Ограничаване на предлагането

Макар че търсенето най-вероятно ще нарасне, през 2024 година ще се следи ограничение на предлагането заради идното през април халвинг събитие на Биткойн. Това събитие се повтаря почти на всеки четири години, като понижава на половина възнагражденията, които миньорите получават за валидиране и прибавяне на нови блокове в блокчейна на BTC.

Намаляващият ритъм на основаване на нови Биткойн токени последователно понижава общото предложение. При единствено три халвинг събития в историята на Биткойн статистиката демонстрира, че бичите трендове евентуално ще се запазят най-малко през годината след събитието.

2024: Година на президентски избори

Историческата възвръщаемост на Биткойн през последните три години на президентски избори приказва доста:

2012: +272.4%
2016: +161.4%
2020: +302.8%

Заключение

За вложителите е по-добре да интерпретират данните, вместо да се пробват да предвиждат резултатите. Рационалният разбор на данните допуска възможност Биткойн да доближи по-високи стойности през 2024 година Тази публикация не съставлява финансов съвет. Препоръчително е всеки да извърши лична инспекция преди да предприеме дейности на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР