През изминалия уикенд в родния футбол се състояха „Вечното дерби“

...
През изминалия уикенд в родния футбол се състояха „Вечното дерби“
Коментари Харесай

Бранеков негодува от липсата на сантименти сред чужденците в големите родни дербита

През миналия уикенд в родния футбол се състояха „ Вечното дерби “ сред Левски и ЦСКА, както и „ Дербито за Пловдив “ сред локалните Ботев и Локомотив. Обичайната пристрастеност обаче стартира от ден на ден да се губи, а това се дължи на все по-големия брой чужденци, които минават за малко сред водещите ни отбори. Подобно мнение показа някогашният защитник Александър Бранеков.

„ Гледах доста детайлно и двата мача. Съгласен съм с разбора, който направи Станислав Ангелов, изключително за първия мач. Да, в действителност, там имаше повече футбол и предпоставките за това бяха много по-големи, като изхождаме от гледната точка на това, че имаше доста прекрасен терен и метеорологичните условия не бяха такива. Очаквах доста повече както от Локомотив, по този начин и от Ботев Пловдив. Знаем в Ботев с какви запаси разполагат и чаках в действителност повече футбол. Може би напрежението, което витаеше преди този мач, си оказа въздействие и футболистите бяха по-сковани. И в двата тима, най-много в Ботев Пловдив, имаше повече чужденци. Аз не мисля, че те одобряват този мач толкоз сантиментално, колкото един български състезател, без значение дали той е младеж на Ботев или младеж на Локомотив. Всеки един български играч и почитател знае какъв заряда и пловдивското дерби и за „ Вечното дерби “. За мен беше изненадващо държанието на задграничните играчи както в едното дерби, по този начин и другото. Имаше много брак и много неточности “, разяснява Бранеков пред Sportal.

34-годишният някогашен централен бранител е имал опция да играе в много сходни срещи, защото зад тила си има мачове за ЦСКА, Локомотив Пловдив, Локомотив София и Славия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР