През изминалите дни от Stellantis представиха финансовия си отчет за

...
През изминалите дни от Stellantis представиха финансовия си отчет за
Коментари Харесай

От Stellantis разкриха колко по-скъпо е производството на електрически автомобили

През миналите дни от Stellantis показаха финансовия си доклад за 2021 година и споделиха забавни данни пред вложители и медии, както за ситуацията в което са сега, по този начин и за бъдещите си проекти. Изпълнителният шеф на компанията – Карлос Таварес показа и какъв брой по-скъпо е да се направи електромобил спрямо подобен с бензинов или дизелов мотор.
`От

Той показа, че производството на автомобил на ток коства сред 40% и 50% повече в сравнение с равностоен автомобил с стандартен мотор. Именно заради тази причина от Stellantis си слагат за цел да понижат вътрешните си разноски и да подобрят покупко-продажбите си с снабдители, с цел да понижат тези разноски.

`От

Въпреки, че разноските за произвеждане на електромобил са повече, то и тяхната цена е по-висока за крайния клиент, което до някъде компенсира и по-високата им индустриална цена. В момента под шапката на Stellantis има 14 марката в които можем да открием 19 електрически автомобила, а броя им би трябвало да нарасне доста през идващите няколко години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР