През изминалата нощ Николаевска област е била подложена на обстрел,

...
През изминалата нощ Николаевска област е била подложена на обстрел,
Коментари Харесай

Николаевска област: Свалени са 14 ирански дрона камикадзе

През миналата нощ Николаевска област е била подложена на обстрел, унищожени са 14 ирански дрона камикадзе, съобщиЮжновъздушното командване на Украйна, съобщи " OffNews ".

" В нощта на 22 против 23 октомври над Николаевска област силите за противовъздушна защита на авиационно командване " Юг " са свалили единадесет противников безпилотни летателни апарата камикадзе от вида " Шахед-136 ", още три – от други елементи на Силите за защита на южната част на страната ", гласи известието.

Заизминалото денонощие съветските нашествениците са нанесли 32 ракетни и 25 въздушни удара. Извършени са повече от 80 обстрела от реактивни системи за залпов огън. Обекти на енергийната и сериозна инфраструктура на Волин, Ровно, Харков, Хмелницки, Кировоград, Черкаси, Запорожие, Одеска и Николаевска областиса били подложени на противников удари, показват от Генералния щаб.

На страницата си във Facebook от ГВУ оповестяват за близо 250 ранени окупатори.

" Според обновена информация е доказано унищожаването на персонален състав и техника на съперника през предходните дни: в Нова Каховка, Херсонска област, вследствие на провалянето на мястото на дислокация на нашествениците са били унищожени 6 единици въоръжение и военна техника, 150 военнослужещи са ранени; в Запорожка област са ранени 5 единици въоръжение и военна техника и към 100 военнослужещи ",пишат от щаба.

Междувременно в Русиябизнесменът и притежател на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, прочут като Готвача на Путин, продължава да сее ерес в държавното управление на Руската федерация,предава украинската УНИАН.

Пригожин е разгласил информация за построяването на укрепления в Източна Украйна, които назовават " Линията на Вагнер ".

В Телеграм канала на Пригожин и ЧВК се оповестява, че съветските управляващи са спрели разширението на " Линията на Вагнер " към Белгородска област, съгласно отчет на Американския институт за проучване на войната (ISW).

Бизнесменът твърди, че бюрокрацията непосредствено се опълчва на ползите на популацията и назова бюрократите врагове.

Американски анализатори означават, че съветските империалисти неведнъж са упреквали Кремъл, че не съумява да отбрани границата на Украйна с Белгородска област, а изказванията на Пригожин за " Линията на Вагнер " може да са опит да се втвърдят техните претенции.

Според специалисти Пригожин желае тази отбранителна линия да пази границата на Белгородска област с Луганска, Харковска и Сумска области на Украйна,без северната част на Луганска област. Анализаторите означиха, че това опонира на обещанията на съветските управляващи - те твърдяха, че могат да " защитят " цялата Луганска област.

Има и друга версия - " Линията на Вагнер " ще обхване единствено тази част от Луганска област, която врагът държеше под надзор преди пълномащабното навлизане в Украйна.

На 22 октомври военният наблюдаващ Денис Попович заяви, че съветските нашественици построяват " Линията на Вагнер " по посока на градовете Сватово и Кременная в Луганска област и се пробват да контраатакуват. Експертът добави, че дължината на тази линия е почти два километра.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР