През изминалата нощ институциите са били проведени нови проверки за

...
През изминалата нощ институциите са били проведени нови проверки за
Коментари Харесай

МТ: Провериха организирани пътувания до Турция, открити са нарушения

През миналата нощ институциите са били извършени нови инспекции за нелоялни практики на проведени пътувания на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестиха от Министерството на туризма.

Експертите от ведомството ревизираха 14 рейса, пътуващи в посока Турция. В шест от рейсовете пътуващите са били туристи на проведено туристическо пътешестване. В останалите 8 транспортни средства са били на еднодневна екскурзия за извършване на покупки до Одрин, заради което от Комисията за отбрана на потребителите /КЗП/ ще бъде изискана информация от Гранична полиция за определяне деня на връщане на рейсовете, с което да се откри до каква степен изказванията са били правилни и да се удостовери тази информация.

При четири от тестваните туроператори са се открили липса на издадени ваучери на пасажерите , като изчезналите документи ще бъдат изискани да се показват в КЗП. Два от рейсовете, пренасящи пасажери, са били без уверение за осъществяване на туроператорска активност . Извършена е била инспекция в Националния туристически указател /НТР/ на две лица, които имат дееспособност да упражняват специалността екскурзовод.

ИА “Автомобилна администрация ” е съставил общо 6 акта – 3 броя АУАН по чл.55, т.5 от Наредба 11 и 3 бр. АУАН по чл.100, ал.1, т.1 от ЗДВП. Икономическа полиция не е открила нарушавания по време на инспекцията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР