През изминалата година стойността на най-популярната криптовалута биткойн се е

...
През изминалата година стойността на най-популярната криптовалута биткойн се е
Коментари Харесай

Какво се случва на пазара с криптовалути?

През миналата година цената на най-популярната криптовалута биткойн се е намалила с над 60%. Но от началото на година се вижда смяна. Какво се случва на този високорисков пазар?

Освен фрапантен спад в цената на биткойн през предходната година, размерите на търговията се намалиха с над 30% на годишна база.

Благовест Белев, създател на първия фонд за вложения в криптовалути: " Определено пазарът е депресиран след основни загуби. Биткойн загуби 70% от върховите равнища ".

Сред тях е банкрута на FTX - криптоборса през есента на предходната година, откакто се оказа, че няма задоволителен запас от активи, с цел да отговори на потребителско търсене. А другото отрицателно събитие е загубата на инвеститорското доверие в плана " Тера Луна ", което срина цената и го изключи от множеството тържища.
В криптосвета настъпват и други по позитивни промени, в това число и екологични.

Симеон Светлинов, IT експерт: " В момента се приказва за възбрана на някои криптовалути, които употребяват прекалено много електричество ".

Това към този момент е предиздвикало разработчиците на втората по капитализация криптовалута Етериум да трансформират нейния логаритъм. Предстоят и дълго чакани от пазара регулации.

Благовест Белев, създател на първия фонд за вложения в криптовалути: " Очаква се тази година януари-февруари да се гласоподава в Екологичен потенциал огромната инструкция, която се чака от години и се приготвя за регулация на виртуалните валути. Непрекъснато излизат нови промени, които желаят да създадат самите регулатори и към този момент от няколко години не се стига до крайна версия. Самата промишленост толкоз бързо се трансформира, че изисква нови и нови промени. Законът не може да навакса толкоз бързо ".

Симеон Светлинов, IT експерт: " Ако човек в този момент обмисля да влиза в криптосектора, бих посъветвал да изчака, да се видят какви регулации и закони ще прокарат държавните управления и централните банки ".

Но даже и с нови регулации, специалистите поучават за нерешителност, в случай че планирате вложения във виртуални пари.

Благовест Белев, създател на първия фонд за вложения в криптовалути: " Целият този бранш е прекомерно рисков и прекомерно новаторски за междинния човек. Хора, които се усещат софтуерно и финансово грамотни съгласно мен има смисъл да влагат в това нещо, само че останалите, които не са уверени, изключително в софтуерни качества да опазват самите криптовалути, да стоят настрани ".

И даже с избрани регулации, пазарът с криптовалутите си остава високорисков, с който елементарно можете да загубите парите си.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР