През изминалата година имаме абсолютен рекорд в ипотечното кредитиране. Малко

...
През изминалата година имаме абсолютен рекорд в ипотечното кредитиране. Малко
Коментари Харесай

Експерт: Тенденцията на ръст на цените на недвижимите имоти през годината ще се запази

" През миналата година имаме безспорен връх в ипотечното кредитиране. Малко над 5 милиарда са изтеглените ипотечни заеми през 2021-ва. Най-много хора изтеглиха потребителски заеми за поправки и промяна на обзавеждане в дома ".

Това съобщи пред БНР икономистът Тихомир Тошев.

" Очакваме наклонността на растеж на цените на недвижимите парцели през годината да се резервира. Имаме превес на купувачите – малко хора желаят да продават, а доста да купуват ", добави той.

“Голяма част от хората обедняха. Видяхме, че депозитите до 5 хиляди лв. понижиха. Но, в случай че погледнем в сегмента на междинната и високата класа, ще забележим, че забогатяхме. Разслояването в обществото стана по-драстично.

Винаги през декември харчим повече, в сравнение с сме възнамерявали. При множеството българи има сложен януари и февруари.

Голяма част от българите избраха да честват по нашите зимни курорти. Като цяло хората, които напуснаха България, бяха по-малко.

Бързите заеми не престават да са най-скъпите артикули на нашия пазар. Бързите заеми ги има по целия свят, само че те би трябвало да се употребяват рационално ", разяснява още икономистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР