През изминалата година бяхме силни и се изправихме решително пред

...
През изминалата година бяхме силни и се изправихме решително пред
Коментари Харесай

Huawei обяви ръст на приходите и печалбата за 2020


„ През миналата година бяхме мощни и се изправихме уверено пред компликациите ”, съобщи Кен Ху, ротационен ръководител на Huawei при оповестяване на финансовите резултати
(снимка: Huawei)

Макар и с по-бавни темпове, приходите и облагата на Huawei не престават да нарастват, стана ясно от отчета на китайската компания за финансовата 2020 година, оповестен през днешния ден.

Huawei регистрира доходи от продажби в размер на 136,7 милиарда щатски $ за 2020 година, което е растеж от 3,8% на годишна база, а чистата облага на компанията доближава 9,9 милиарда щатски $, което е нарастване с 3,2%. Това бе предизвикателна година, белязана с изключение на от пандемията, само че и от глобите, наложени на компанията от Съединени американски щати през 2019 година, се показва в отчета.

Любопитен факт е, че одитът на финансовите доклади на Huawei е изработен от KPMG, една от най-големите американски одиторски компании. Huawei ще продължи да разкрива обществено оперативните си резултати пред държавни управления, клиенти, снабдители, чиновници и сътрудници, обявиха от компанията.
още по тематиката
През 2020 година телекомуникационният бизнес на Huawei е подсигурил постоянните интервенции на повече от 1500 мрежи в над 170 страни и райони. В партньорство с операторите, компанията е осигурила съгласуваност и работи по реализацията на над 3000 5G плана допълнително от 20 промишлености.

С стартирането на операционната система HarmonyOS и екосистемата за мобилни услуги на Huawei (HMS), потребителският бизнес на компанията се развива според тактиката AI Life („ 1 + 8 + N ”) за интелигентно преживяване на всички устройства и при разнообразни сюжети.

Резултатите за 2020 година значително са в сходство с прогнозите на компанията, разяснява Кен Ху, ротационен ръководител на Huawei.

Една от главните бизнес цели на Huawei през 2020 година и отсега нататък е подпомагането на икономическото развиване и основаването на работни места в страните и районите, в които компанията оперира. Това включва локални вложения и създаване на проучвателен уреди.

Според неотдавнашен отчет на Оксфорд, през 2019 година Huawei е съдействала с 16,4 милиарда евро към Брутният вътрешен продукт на Европа, поддържала е 224 300 работни места и е осигурила 6,6 милиарда евро данъчни доходи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР