През граничните пунктове на територията на област Добрич от 24

...
През граничните пунктове на територията на област Добрич от 24
Коментари Харесай

Близо 53 000 украинци са преминали през Дуранкулак от 24 февруари насам

През граничните пунктове на територията на област Добрич от 24 февруари до през днешния ден миналите украински жители са 52 890. На пункта за регистрация край село Дуранкулак документи за краткотрайна протекция са получили 5 785. С увеличението на броя на идващите рейсове, влизащи през Дуранкулак, се постановиха незабавни ограничения за избягването на скупчването от по над 500 индивида на границата от последните дни. Гишетата за обработка на документи към този момент са 11, обезпечени са и по-добри условия за работещите на границата доброволци.

На свикана за медиите конференция през днешния ден регионалният шеф на Добрич Галин Господинов регистрира свършеното на пункт " Дуранкулак " със започването от 8 април на втора вълна идващи в България украински жители. 

" Със усилването втората вълна от осми април незабавно работните места бяха увеличени на 11 души, като режимът, естествено, на работа е 24 часа 7 дни в седмицата. Тоалетните бяха увеличени на общо 10 броя. С помощта и на Районната работа на пожарната сме обезпечили и вода за хигиенични потребности ".

Всички останали действия по посрещането на украинските жители, както и набирането на нужните хранителни артикули, питиета и хигиенични материали се обезпечават от БЧК и доброволци.

С помощта на регионалните структури на БЧК е направен график за денонощни наряди, като първи отзовали се са доброволците от Сливен, по-късно промените ще бъдат поети от доброволци от Пловдив и Благоевград.

Трите държавни бази на Ученически отдих и спорт към този момент са отворени съгласно Галин Господинов. Техният потенциал е за 520 индивида, само че в тях към момента няма настанени украински жители. В същото време все още на територията на област Добрич в частни хотели се намират към 4500 бежанци от Украйна.

Проблем на пункта при Дуранкулак не престават да са рейсовете, за чиито пасажери обещаната от туроператорски компании резервация не съществува.
Подробностите чуйте в репортажа на Мая Щърбанова:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР