През горещите летни дни няма нищо по-хубаво от климатик, който

...
През горещите летни дни няма нищо по-хубаво от климатик, който
Коментари Харесай

Правите голяма грешка, ако използвате климатика по този начин

През горещите летни дни няма нищо по-хубаво от климатик, който разпръсква отлично студен въздух в целия дом. Когато не понасяте топлината, климатикът може да ви обезпечи по този начин мечтания студ. Това прави температурата в къщата доста по-приятна! Ако обаче не почиствате постоянно и не поддържате вярно климатика, може да се окажете с повече проблеми, в сравнение с изгоди. Климатикът ще популяризира повече прахуляк и бактерии, в сравнение с леден въздух, което води до неприятна миризма, а може също да популяризира заболявания. Не желаете това! С тези седем съвета ще поддържате климатика си в оптимално положение и ще му се наслаждавате доста по-дълго.

Използвайте вашия климатик рационално!

Поддръжка и разчистване

За да поддържате климатика ефикасен, е значимо да го почиствате и поддържате най-малко един път годишно. По този метод не давате късмет на плесен и бактерии да се разпространят, а уредът ще ви служи дълги години. Най-добрият метод за разчистване на вашия климатик варира съгласно типа му. Можете да изберете да го извършите сами, само че защото това е много работа, можете да се възползвате от помощта на експерт. Тогава вашият климатик ще работи оптимално и ще бъде подготвен за идващия парещ летен ден!

Съвети за приложимост

В допълнение към почистването и поддръжката е значимо също по този начин да знаете по какъв начин да употребявате климатика вярно. Тези препоръки ще ви оказват помощ да употребявате рационално климатика си:

1. Винаги затваряйте прозорците и вратите, когато употребявате климатик. По този метод не може да влезе топлота извън.

2. Защитете стаята, която желаете да охладите, от директно излагане на слънце, да вземем за пример като пандизите завесите.
 Прибирате се от отмора? Това е ПЪРВОТО нещо, което би трябвало да извършите у дома Прибирате се от отмора? Това е ПЪРВОТО нещо, което би трябвало да извършите у дома
Знаем, че би трябвало да оставим крановете си да работят за минута, преди да ги използваме, откакто се върнем от отмора. Когато отсъстват...

3. Не поставяйте никакви предмети върху климатика, защото те ще запазят топлината.

4. Запазете прахосмукачката за по-хладен ден. Топлият въздух, който излиза от прахосмукачката, ще остане в къщата и ще увеличи температурата.

5. Включете климатика, преди топлината да удари. Това значи, че не е належащо да работи толкоз интензивно и енергийните ви разноски ще бъдат по-ниски.

6. Настройте термостата на климатика, тъй че да има оптималната температурна разлика от 7° C спрямо външната температура. Струята постоянно ще бъде по-слаба, тъй като климатикът изсушава въздуха. Това подсигурява, че въздухът се усеща по-хладен.

7. Не поставяйте климатика в огромна стая. Всеки климатик може да охлади оптимален брой квадратни метра. Ако поставите уреда в по-голямо пространство, в сравнение с той може да обработи, в никакъв случай няма да можете да охладите вярно цялата стая.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР