През годините WTA-500 надпреварата в Щутгарт ни е предлагала множество

...
През годините WTA-500 надпреварата в Щутгарт ни е предлагала множество
Коментари Харесай

Щутгарт: Швьонтек пречупи бивша 1/2-финалистка от Шлема за успешен старт на клей сезона си

През годините WTA-500 конкуренцията в Щутгарт ни е предложила голям брой вълнуващи мачове, защото всяка година огромна част от елита на женския тенис взима присъединяване в немския град. Световната номер 1, Ига Швьонтек, не е изключение, като на едвам 22, тя може да се похвали с 2 трофеи в шампионата. Днес тя стартира обещаващо акцията си с рутинна победа над Елизе Мертенс. Макар и белгийката да се бе постарала да затрудни оптимално съперничката си, международната номер 1 не позволи изненада и за 90 минути игра, с резултат 6:4, 6:3, се класира за идващия стадий на конкуренцията, където ще чака победителката сред Ема Радукану и Линда Носкова.

Срещата стартира обещаващо за аутсайдерката в дуела. Още в първия гейм пред Мертенс се отвори опцията да поведе с пробив над фаворитката. Швьонтек съумя да се активизира и не разреши на международната номер 30 да поеме контрола на сета. Този миг се оказа значим за идните минути. Четирикратната " мейджър " шампионка наложи присъщата си експанзия и с високо движение, не разреши на съперничката си да й бъде конкурентна. При 5:1 обаче полякинята претърпя лек срив в играта си. Мертенс сподели солидна игра и без съвсем никакви неточности бе напът да сътвори поврат, откакто завоюва идващите два гейма. Въпреки възходът у играта на някогашната " мейджър " шампионка, международната номер 1 не разреши обратът да се случи и затвори сета с 6:3.

Мертенс сподели, че мощното й показване в края на първата част не е случайност и през първата половина на втората сполучливо притискаше фаворитката. Пробив с на 0 в седмия гейм в интерес на полякинята се оказа повратната точка в развиването на мача. След този миг Швьонтек сподели най-хубавото от себе си на обичаната си настилка и въпреки и Мертенс да имаше своите мощни моменти, международната номер 1 резервира преднината си, като по този метод ознаменува своята първа победа на клей на равнище WTA за годината!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР