През годините латентното недоволство сред българското общество постави основата на

...
През годините латентното недоволство сред българското общество постави основата на
Коментари Харесай

Панчугов: Политическото номадство на дискредитирани хора отчайва българите и отслабва доверието в демокрацията

„ През годините латентното неодобрение измежду българското общество сложи основата на основния проблем на българската политика – увереността на българските жители, че от тях нищо не зависи. Това докара до липса на последствия и на предпочитание на партиите да се трансформират, да стартират да извършват главните си функционалности “, разяснява политологът Христо Панчугов.
„ Вместо това виждаме странни обединения, които целят да продават регистрацията си, с цел да се преборят за консултант на места. Това постанова политическо номадство на от дълго време дискредитирани хора, които просто пълнят листите. Това води до обезсърчение измежду българските жители и все по-слабо доверие в демокрацията “, добави той.

„ В българската политика липсва смисъл и визия. Единственото, с което може да се притегли вниманието, са познати имена, познати клишета. Това е опит да се ръководят упованията на българските жители, а не да се приказва с тях, не да се търсят те като съдружник в борбата за политическа смяна “, счита Панчугов.

Според политолога огромна част от гласоподавателите биха припознали партията на Слави Трифонов като най-малкото зло:

„ От всички, които са били част в политиката, единствено той не е бил. Това ще му събере политическа поддръжка, само че няма да събере поддръжка за политическа смяна, нито ще му даде опция да е част от ръководството на страната “, сподели той пред Българското национално радио.

Политологът предвижда, че по време на предизборната акция „ ще забележим популизъм, послания, които са ръба на естествената политика, доста обещания, които нямат общо с действителността “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР