През годините държавата се държи с прокуратурата като малолетно дете,

...
През годините държавата се държи с прокуратурата като малолетно дете,
Коментари Харесай

Гешев: Държавата се държи с прокуратурата като малолетно дете, на което трябва да назначи настойник

През годините страната се държи с прокуратурата като малолетно дете, на което би трябвало да назначи аставник. Истината е, че през годините като се изключи Цацаров, който е углавен арбитър, отчасти изключение, в огромната си част са основните прокурори са отвън професионалната общественост. Това сподели претендентът за основен прокурор Иван Гешев по време на чуването си пред Пленума на Висш съдебен съвет.

Гешев разяснява и изявления, че е подсилен от чистачката и водача в институцията, която работи:

„ Гордея се, не се срамя, тъй като за мен служебните чиновници са част от всеки един екип. Не различавам сред магистрат и чиновник. "

В отговор на въпрос дали хората в митингите по лична преценка да смятат, че има нещо неправилно в избора му или имат възражения във връзка номинацията на неговата кандидатура, Гешев отговори:

"Откровено казано - не всичко е резултат от политически напън. Моят персонален разбор се дължи на доста фактори - на наранени стопански и политически ползи. Дължи са на идеологически аргументи. "

По думите му хората на митингите могат да имат вяра, че прокуратурата е империя на злото.

„ Хората имат право на мнение и да стачкуват, просто би трябвало да съблюдават закона. Сега прочетох, че са блокирани централни софийски булеварди. Това надали може да се случи в някоя демократична страна. Извинявам се на българските жители, които поради мен не могат да си стигнат до работните места, детските градини и да си приберат децата, тъй като съм сигурен, че различен няма да се извини “, приключи Иван Гешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР