През годината инвеститорите все по-често се обръщаха към златото и

...
През годината инвеститорите все по-често се обръщаха към златото и
Коментари Харесай

Ще повлияе ли халвинга на Биткойн върху златото?

През годината вложителите все по-често се обръщаха към златото и Биткойн като съществени капиталови варианти, търсейки леговище в несигурните стопански условия.

С наближаването на халвинга на Биткойн обаче пораждат въпроси за това по какъв начин ще се оправят цените на златото в отговор.

Очакваното влияние върху предлагането на Биткойн в обращение поражда спекулации по отношение на капацитета му да засенчи златото като желан капиталов избор.

През 2024 година както златото, по този начин и Биткойн означават незабравим триумф. Златото доближи многочислени исторически върхове, до момента в който Биткойн се повиши до над $73,000 след утвърждението на спот Биткойн ETF през януари.

Тъй като конкуренцията сред двата актива се ускорява, вложителите се борят с несигурните макроикономически условия, търсейки оптимизъм в капиталовите си тактики. Очертаващото се събитие, обвързвано с халвинга на Биткойн, в допълнение подтиква към размисъл по какъв начин може да се отрази на цените на златото.

Известни персони като търговеца Питър Брандт и милиардера Стив Коен се включиха в дебата. Брандт допуска , че едногодишният тренд на Биткойн благоприятства цифровия актив пред златото, базирайки се на историческото му водачество.

Коен, който също държи Биткойн, спекулира дали BTC може да се трансформира в “новото злато ”, предизвиквайки спомагателни полемики.

Въпреки историческото значение на златото и привлекателността му за централните банки, динамичността на Биткойн и повишаването на институционалните вложения допускат смяна в интерес на цифровия актив. С наближаването на халвинга, който ще понижи на половина новото предложение в обращение и ще усили недостига, се чака цената на Биткойн да нарасне, като евентуално надмине златото и затвърди статута си на главен актив на несъмнено леговище.

В умозаключение, въпреки че и златото, и Биткойн са станали по-популярни в изискванията на икономическа неустановеност, инерцията на BTC и идния халвинг го трансформират в по-убедителна капиталова алтернатива в съпоставяне със златото.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР