През февруари температурите ще са от минус 12 - 7

...
През февруари температурите ще са от минус 12 - 7
Коментари Харесай

През февруари температурите ще са от минус 12 до плюс 20 градуса

През февруари температурите ще са от минус 12 - 7 до плюс 15 - 20 градуса, заяви за Българска телеграфна агенция Марияна Попова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По думите й през февруари се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в Северна България и по високите полета е от 1 до 3 градуса, в Южна България и по Черноморието - сред 3 и 6 градуса, а в планините - сред минус 8 и минус 4 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 30 и 50 литра на квадратен метър, а в планините и южните региони - сред 60 и 80 литра на квадратен метър.

През първото десетдневие на февруари температурите ще бъдат по-високи от нормалните за интервала. Около средата на десетдневието, когато ще има повече слънчеви часове и вероятността за превалявания е дребна, дневните температури ще доближават тук-там до 17-18 градуса, а и минималните ще са над нулата. Бързи атмосферни разстройства ще минават от запад на изток през страната на 2 февруари и към 8 февруари. Те ще са съпроводени с увеличаване напразно, тук-там и с превалявания, в равнинната част от страната най-вече от дъжд, и ще са последвани от кратковременно намаляване на температурите.

В края на първото и през първите дни на второто десетдневие ще има нараснала възможност за конюнктура с повече превалявания и захлаждане, при което дъждът в доста региони ще минава в сняг. Впоследствие времето ще е изменчиво, само че вероятността за превалявания понижава, а температурите ще се покачат.

В края на второто и при започване на третото десетдневие на февруари още веднъж ще се основат условия за превалявания и студено навлизане. През идващите дни до края на месеца по-голяма ще е вероятността да има повече облачност, с спирания - и превалявания, а температурите ще са близки и по-ниски от нормалните за интервала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР