През двата дни на уикенда пловдивчани, които обичат птиците, ще

...
През двата дни на уикенда пловдивчани, които обичат птиците, ще
Коментари Харесай

Почистете биноклите - почват дните на птиците

През двата дни на уикенда пловдивчани, които обичат птиците, ще честват техните „ Европейски дни ”. BirdLife International се прави за 30-ти път и той е най-голямото събитие за 33 европейски организации, които се борят за опазването им.

Българско сдружение за отбрана на птиците провежда събития в цялата страна, на които феновете ще могат да следят локални типове птици, да се включат в игри, работилници и викторини. 

Събитието, проведено от Българското сдружение за отбрана на птиците в партньорство с Биологичния факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски и съдружие Инкубатор, ще започва в 9 часа на 1 октомври. То ще включи обход на местообитанията им, наблюдаване и снимането на локалните типове по поречието на Марица, Гребна база и Младежки рид. 

Групата за разходката се събира в 9 часа на моста на „ Герджика “, продължава през „ Гребна база “ и приключва  в Plovdiv Stage Park в подножието на Младежки рид. Всички искащи да се причислят би трябвало да попълнят късата форма за присъединяване в обхода на адрес https://forms.gle/DmLdbM2vwJRpZ2in7.



Регистрацията е нужна с цел да може уредниците да се постараят да обезпечат бинокли и помощни материали. Любителите на фотографията могат да уловят в кадър най-интересните локални типове. 

От 12 часа на територията на Plovdiv Stage Park стартират беседи, игри, викторини и креативен работилници за деца, обвързани с тематично с птиците. 

В зоната на събитието ще бъде показана и интерактивна апаратура, която възпроизвежда песента на другите птици, обитаващи територията на Младежки рид. В 13 часа за дребните стартира играта „ Млад откривател “. Тя е подобаваща за деца на възраст от 6 до 12 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР