През деня времето ще е с разкъсана, предимно средна и

...
През деня времето ще е с разкъсана, предимно средна и
Коментари Харесай

Времето се разваля: Ветрове, дъждове и гръмотевични бури

През деня времето ще е с раздрана, най-вече междинна и висока облачност и на обособени места в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакваме превалявания и гръмотевици. Гръмотевични стихии са вероятни и над Североизточна България.

Времето в планините ще е уместно за туризъм, само че единствено до обяд. В следобедните часове в масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Денят по Черноморието ще стартира с раздрана висока облачност. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на доста места, основно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха - 25°-27°. Температурата на морската вода - 15°-17°.

В утринните часове в неделя равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат повишени. Концентрацията на нездравословни газове ще е сред 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 

Времето в София – През нощта против неделя от северозапад облачността ще се усили и вплътни, само че превалявания не се чакат. 

Деня ще стартира с раздрана облачност, само че следобяд, с развиване на купесто-дъждовна облачност, на изолирани места в Софийската долина и в София ще превали слаб дъжд. Очакваните минимални температури ще са към 13°С, а оптималните - до 26°С. 

Времето в Балканите –Преминаващ през полуострова леден фронт ще дефинира облачното и прохладно време на полуострова. На обособени места, най-вече в планинските региони, ще се развиват мощни гръмотевични стихии, като по-значителни ще са преваляванията над Динарските планини, Северна Македония и Северна Гърция. Температурите едва ще се намалят. Повече слънчеви часове чакаме над Южна Гърция. 

Източник: MeteoBalkans.com

Снимка: Pixabay
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР