През деня автомагистралите и основните пътища бяха отворени за движение.

...
През деня автомагистралите и основните пътища бяха отворени за движение.
Коментари Харесай

Снегът усложни пътната обстановка в страната

През деня автомагистралите и главните пътища бяха отворени за придвижване. То беше лимитирано само по Автомагистрала „ Люлин “ в посока София сред първи и втори тунел заради заплаха от свлачища.

Към момента придвижването за всички коли е лимитирано по Автомагистрала „ Тракия “ по пътната връзка София-Костенец поради поправки, оповестиха от АПИ. Ограничение за придвижване има и по Автомагистрала „ Струма “ преди тунел „ Блатино “ в област Кюстендил заради кратковременни поправки.

Заради снегонавявания бяха въведени ограничавания за придвижване на ТИР-ове по Автомагистрала „ Хемус “ в област София и в двете направления и по Автомагистрала „ Тракия “ сред София и тунел „ Траянови врата “ в двете направления.

Тежкотоварните камиони бяха спирани при Ботевград. Временни ограничавания имаше в няколко прохода.

С ограничавания за ТИР-ове са и сектори от пътищата Видин-Монтана, Русе-Шумен, Русе-Бяла и Шумен-Силистра. Виждате настоящото положението на пътищата съгласно мобилното приложение на АПИ - Лима, което можете да следите в действително време, до момента в който пътувате.
 © Българска национална телевизия  Зимата се завърна: Сняг, вятър и минусови температури в цялата страна Зимата се завърна: Сняг, вятър и минусови температури в цялата страна
Зимата се завърна с цялостна мощ. Сняг, вятър и минусови температури в цялата страна. В София предпочитано се чистят улици и булеварди, по които се движи...
Русе
Петима души пострадаха при тежка злополука на пътя Русе-Бяла в региона на Две могили. Катастрофираха джип, лек автомобил, пътнически рейс и ТИР. Причина са снегонавяванията и мощния непряк вятър. Заради злополуката се образува голяма колона от коли, а придвижването в посока Русе е лимитирано за коли над 12 т.
Хасково
Катастрофа сред автомобил и снегорин стана на автомагистрала Марица в региона на Димитровград. Колата и снегоринът се блъснали в разграничителната мантинела сред двете платна. При случая е потърпевш водачът на леката кола. Движението в сектора беше лимитирано.
 © БНТКарлово
Паднала скална маса на жп-линията до село Песнопой спря влаковете сред Пловдив-Карлово. Пътниците бяха превозени с рейсове. Първият утринен трен е блъснал падналите скали, само че няма потърпевши пасажери. В 14 ч. придвижването беше възобновено.
Враца
Над 20 часа продължава да вали сняг във Врачанско. Заради аварирал ТИР на Е-79 се образуваха километрични опашки от тежкотоварни коли. Движението беше отклонявано през Искърското дефиле, а изнервените водачи недоволстваха, че нямат никаква информация по кое време ще бъде възобновено придвижването към София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР