През декември миналата година Mercedes-Benz стана първият автомобилен производител, който

...
През декември миналата година Mercedes-Benz стана първият автомобилен производител, който
Коментари Харесай

Mercedes отново изпревари всички: пуска автопилот от трето ниво по пътищата още тази година

През декември предходната година Mercedes-Benz стана първият авто производител, който получи публично държавно утвърждение за въвеждането на Drive Pilot Level 3 в моделите си S-Klasse и EQS. Ръководителят на немския авто производител Ола Калениус, по време на изявление на конференция, отдадена на оповестяването на финансовите резултати на компанията за 2021 година, сподели, че компанията работи за въвеждането на автопилот от трето равнище и на американския, и на европейските пазари, като това би трябвало да се случи още тази година.

Според Automotive News основният изпълнителен шеф на Mercedes-Benz изяснява, че сега компанията тества системата Drive Pilot в Съединени американски щати и също по този начин води договаряния с локалните управляващи за условията, които ще би трябвало да бъдат изпълнени за цялостното пускане на технологията. Той не дава повече детайлности, само че означи, че автомобилният производител прави всичко допустимо, с цел да направи автопилотът от равнище 3 наличен допустимо най-широко. „ Нашата цел е да представим технологията още тази година “, дава обещание Калениус.

При S-класа и EQS, Level 3 Drive Pilot може да работи при претрупан трафик със скорост до 60 километра в час. Автомобил с автопилот от равнище 3 може да форсира, забавя и даже да сменя лентите без интервенция на лидера. В Германия технологията работи на избрани сектори от автомагистрали с обща дължина от 13 191 километра. Системата се задейства посредством специфичен бутон на кормилото и разрешава на лидера да смъква ръцете си от кормилото, когато се движи по автомагистралата. Предстои утвърждението на системата и в останалата част от Европа.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР